Soia se poate lasa de seara la inmuiat in apa cu cimbru si putin marar,sau se fierbe 20-30 min.
Se pregatesc in timpul asta frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata se opareste cu apa clocotita sau se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa la desarat.
Orezul se spala in apa rece.
Ceapa se toaca cubulete, ciupercile se taie in 2 -daca sunt prea mari, apoi se calesc toate impreuna cu soia in uleiul incins. Se adauga si orezul bine spalat. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru.
Se ruleaza sarmalutele, punand o lingura din compozitia de orez pe frunza de varza. Sarmalele se aseaza pe un pat de varza tocata, deasupra lor se pune inca un rand de varza, se umple oala cu apa si se lasa la cuptor 40 de minute. Se adauga rosiile maruntite si se lasa sa mai scada 15 minute.La fier se poate pune si o crenguta de marar, care se scoate cand sunt gata si se presara mararul verde tocat.
Pofta buna

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii