Sarmale de post cu ciuperci si soia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • foi de varza murata
  • o cana orez
  • o cutie ciuperci gata taiate
  • o punguta de soia
  • 2 cepe potrivite
  • o cutie de rosii in bulion 2-3 linguri de bulion
  • 3-4 linguri de ulei
  • cimbru,marar,sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Soia se poate lasa de seara la inmuiat in apa cu cimbru si putin marar,sau se fierbe 20-30 min.

Se pregatesc in timpul asta frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata se opareste cu apa clocotita sau se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa la desarat.

Orezul se spala in apa rece.

Ceapa se toaca cubulete, ciupercile se taie in 2 -daca sunt prea mari, apoi se calesc toate impreuna cu soia in uleiul incins. Se adauga si orezul bine spalat. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru.

Se ruleaza sarmalutele, punand o lingura din compozitia de orez pe frunza de varza. Sarmalele se aseaza pe un pat de varza tocata, deasupra lor se pune inca un rand de varza, se umple oala cu apa si se lasa la cuptor 40 de minute. Se adauga rosiile maruntite si se lasa sa mai scada 15 minute.La fier se poate pune si o crenguta de marar, care se scoate cand sunt gata si se presara mararul verde tocat.

Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise