autor:

Anca E. Voicu

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Sarmale de post in foi de varza

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 martie 2015

Ingrediente
2 cepe,, 2 linguri ulei,, 1 morcov,, 1 cana mare cu orez,, 1 cana cu apa, 2 verze murate (de marime medie), 2 linguri bulion,, Sare si piper (dupa gust)

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Se taie marunt cele 2 cepe si se calesc putin in ulei incins cu sare si piper dupa gust, apoi se adauga morcovul ras.

Se spala bine orezul si se lasa un pic la inmuiat, apoi se adauga peste ceapa si morcov. Se acopera cu 1 cana cu apa si se lasa sa fiarba cam 5 minute, dupa care luam focul si lasam amestecul la racit. Orezul se va mai umfla un pic cand se va raci.



Intre timp, se spala varza murata (lasata peste noapte intr-un vas cu apa rece, ca sa se mai desareze) si se scurge bine de apa.



In fiecare foaie de varza murata se pune un pic de amestec de orez, apoi se ruleaza sarmaluta. Pastrati cateva foi de varza pentru a le toca.



Intr-o cratita incapatoare se aseaza un strat de varza tocata, apoi se asaza si sarmalutele. Se lasa un spatiu in mijloc, pe care il vom umple cu 2 linguri generoase de bulion. Se acopera cu apa, astfel incat lichidul sa acopere cu 2 degete sarmalele. Se fierbe totul la foc mic, iar cand scade apa, se completeaza cu apa calduta. Timp de fierbere in total: aprox 2 ore - 2 ore si jumatate.



Cred ca toti copiii stiu de jocul “Ghici cate sarmale am facut?”. Ei bine, la o cana mare cu orez si doua verze de marime medie, eu am obtinut cam 37 de sarmale.



Se servesc cu mamaliga calda si ardei iute.



Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post in foi de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Se face foarte repede si se mananca tot asa :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Eva , 15 martie 2018

    Deosebit de bune.

  • Viorela , 26 februarie 2018

    Sunt foarte bune,eu mai pun si ciuperci.

  • MARIANA , 17 octombrie 2017

    Sunt foarte bune si gustoase, am respectat reteta de la tine.Bravooo, pentru retele tale.

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • 2 cepe,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 morcov,
  • 1 cana mare cu orez,
  • 1 cana cu apa
  • 2 verze murate (de marime medie)
  • 2 linguri bulion,
  • Sare si piper (dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Eva

Deosebit de bune.

Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi de post