Sarmale de post in foi de varza

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Sarmale de post in foi de varza

Ingrediente

  • 2 cepe,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 morcov,
  • 1 cana mare cu orez,
  • 1 cana cu apa;
  • 2 verze murate (de marime medie);
  • 2 linguri bulion,
  • Sare si piper (dupa gust)

Mod de preparare

Se taie marunt cele 2 cepe si se calesc putin in ulei incins cu sare si piper dupa gust, apoi se adauga morcovul ras.

Se spala bine orezul si se lasa un pic la inmuiat, apoi se adauga peste ceapa si morcov. Se acopera cu 1 cana cu apa si se lasa sa fiarba cam 5 minute, dupa care luam focul si lasam amestecul la racit. Orezul se va mai umfla un pic cand se va raci.

Intre timp, se spala varza murata (lasata peste noapte intr-un vas cu apa rece, ca sa se mai desareze) si se scurge bine de apa.

In fiecare foaie de varza murata se pune un pic de amestec de orez, apoi se ruleaza sarmaluta. Pastrati cateva foi de varza pentru a le toca.

Intr-o cratita incapatoare se aseaza un strat de varza tocata, apoi se asaza si sarmalutele. Se lasa un spatiu in mijloc, pe care il vom umple cu 2 linguri generoase de bulion. Se acopera cu apa, astfel incat lichidul sa acopere cu 2 degete sarmalele. Se fierbe totul la foc mic, iar cand scade apa, se completeaza cu apa calduta. Timp de fierbere in total: aprox 2 ore - 2 ore si jumatate.

Cred ca toti copiii stiu de jocul “Ghici cate sarmale am facut?”. Ei bine, la o cana mare cu orez si doua verze de marime medie, eu am obtinut cam 37 de sarmale.

Se servesc cu mamaliga calda si ardei iute.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise