autor:

Anca E. Voicu

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Sarmale de post in foi de varza

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 martie 2015

Ingrediente
2 cepe,, 2 linguri ulei,, 1 morcov,, 1 cana mare cu orez,, 1 cana cu apa, 2 verze murate (de marime medie), 2 linguri bulion,, Sare si piper (dupa gust)

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Se taie marunt cele 2 cepe si se calesc putin in ulei incins cu sare si piper dupa gust, apoi se adauga morcovul ras.

Se spala bine orezul si se lasa un pic la inmuiat, apoi se adauga peste ceapa si morcov. Se acopera cu 1 cana cu apa si se lasa sa fiarba cam 5 minute, dupa care luam focul si lasam amestecul la racit. Orezul se va mai umfla un pic cand se va raci.



Intre timp, se spala varza murata (lasata peste noapte intr-un vas cu apa rece, ca sa se mai desareze) si se scurge bine de apa.



In fiecare foaie de varza murata se pune un pic de amestec de orez, apoi se ruleaza sarmaluta. Pastrati cateva foi de varza pentru a le toca.



Intr-o cratita incapatoare se aseaza un strat de varza tocata, apoi se asaza si sarmalutele. Se lasa un spatiu in mijloc, pe care il vom umple cu 2 linguri generoase de bulion. Se acopera cu apa, astfel incat lichidul sa acopere cu 2 degete sarmalele. Se fierbe totul la foc mic, iar cand scade apa, se completeaza cu apa calduta. Timp de fierbere in total: aprox 2 ore - 2 ore si jumatate.



Cred ca toti copiii stiu de jocul “Ghici cate sarmale am facut?”. Ei bine, la o cana mare cu orez si doua verze de marime medie, eu am obtinut cam 37 de sarmale.



Se servesc cu mamaliga calda si ardei iute.



Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post in foi de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Snitel din soia cu mustar

Snitel din soia cu mustar

Fierb soia timp de 10 minute in apa cu ceapa, condimente, vin,usturoi. Scurg snitelele in prosop

35 voturi    10 comentarii
1h
Retete de post
Pilaf cu morcov

Pilaf cu morcov

Se razuie morcovul, ceapa se taie marunt si se calesc in ulei. Se spala orezul si se pune peste legumele

2 voturi    4 comentarii
50 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eva , 15 martie 2018

    Deosebit de bune.

  • Fara foto

    Viorela , 26 februarie 2018

    Sunt foarte bune,eu mai pun si ciuperci.

  • Fara foto

    MARIANA , 17 octombrie 2017

    Sunt foarte bune si gustoase, am respectat reteta de la tine.Bravooo, pentru retele tale.

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • 2 cepe,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 morcov,
  • 1 cana mare cu orez,
  • 1 cana cu apa
  • 2 verze murate (de marime medie)
  • 2 linguri bulion,
  • Sare si piper (dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Eva

Deosebit de bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
CONOPIDA PANE