autor:

Fara foto

» » Retete de post

Sarmale de post in foi de vita

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iulie 2014

Ingrediente
1 cana si 1/2 orez, 1 borcan mic ciuperci champignon, 1 borcan mic ghebe in sare, 4 cepe, 4 morcovi, 1 legatura ceapa verde, 3-4 linguri pasta de tomate, 1/2 legatura marar verde, 1/2 legatura patrunjel verde, 2 linguri pasta de gogosari cu kapia, sare, piper, 1 lingurita cimbru, 1/2 cana ulei, bors, 1 canita suc de rosii

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Spalam ghebele si le punem la fiert pana iese sarea din ele.
Le scurgem, le lasam sa se raceasca, le tocam marunt, iar ciupercile champignon le spalam si le tocam.
Ceapa curatata o tocam marunt, morcovul decojit il dam prin razatoarea mica.
Intr-o cratita incingem uleiul, inabusim ceapa 5 minute, apoi adaugam morcovul.
Taiem rondele ceapa verde si o punem peste amestecul de mai sus.
Le lasam sa se inmoaie putin, punem pasta de tomate, mai lasam 2 minute si tragem cratita de pe foc.
Intr-un bol rasturnam amestecul de ceapa, ciupercile, buretii, pasta de gogosari cu kapia si orezul spalat.
Verdeata o tocam marunt si o adaugam peste.
Condimentam cu sare, piper, cimbrul uscat.
Toate acestea le amestecam foarte bine.
Intr-o oala punem putina apa cu sare si bors.
O asezam pe foc si cand incepe sa fiarba, trecem cateva secunde prin ea frunzele de vita, spalate.
Acestea le asezam apoi intr-un bol si le lasam sa se racoreasc putin.
Impaturim sarmalutele, (va las un link, cu un video, cu o metoda de impaturit sarmalute: https://www.youtube.com/watch?v=pZejTRl0PPQ) asezam cateva frunze pe fundul oalei de lut, o crenguta marar verde, apoi sarmalutele. Oala de lut, inainte sa o folosesc, o tin cu apa cateva ore.
Deasupra punem sucul de rosii, asezam iar cateva frunze si acoperim cu apa.
Punem capacul, le introducem in cuptor, pe care il aprindem si reglam o temperatura potrivita.
Lasam sarmalutele in cuptor circa 3-4 ore pana sunt fierte.
Cand sunt gata, le scoatem sa se racoreasca putin, apoi servim.
Sunt o mare bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Fasole batuta

Fasole batuta

Fasolea se lasa peste noapte in apa; Intr-o oala punem 2 l apa si o dam pe foc, adaugam fasolea

16 voturi    13 comentarii
1h 35 min
Retete de post
Pasta de naut cu salata de ardei kapia

Pasta de naut cu salata de ardei kapia

Curatam ceapa si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei, cand se incinge dam drumul

4 voturi    6 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Craciun Cristian Ion , 26 februarie 2015

    Silvia Murariu, daca pui oul mai sunt sarmalutele de post ???

  • Fara foto

    Silvia Murariu , 25 iulie 2014

    Da asa, nu am mai exiplicat cin sint de post cind nu, sese pune depinde de cantitate, nu e musai!!!

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 25 iulie 2014

    Asa este Mihaela. Pupici!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 25 iulie 2014

      Eu pun ou dar cand nu le fac de post :)

    • Fara foto

      Silvia Murariu , 24 iulie 2014

      Se mai pune si doua linguri de gris sa lege, compozitia si la nevoie pui si un ou , in compozitie, dupaceea mesteci bine si in foile opatite le poi sucu de rosii . apoi te lingi pe buze de bunute sint !!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2014

      O delicatesa*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cana si 1/2 orez
  • 1 borcan mic ciuperci champignon
  • 1 borcan mic ghebe in sare
  • 4 cepe
  • 4 morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri pasta de gogosari cu kapia
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 cana ulei
  • bors
  • 1 canita suc de rosii

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Asa este Mihaela. Pupici!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare cu masline