Spalam ghebele si le punem la fiert pana iese sarea din ele.
Le scurgem, le lasam sa se raceasca, le tocam marunt, iar ciupercile champignon le spalam si le tocam.
Ceapa curatata o tocam marunt, morcovul decojit il dam prin razatoarea mica.
Intr-o cratita incingem uleiul, inabusim ceapa 5 minute, apoi adaugam morcovul.
Taiem rondele ceapa verde si o punem peste amestecul de mai sus.
Le lasam sa se inmoaie putin, punem pasta de tomate, mai lasam 2 minute si tragem cratita de pe foc.
Intr-un bol rasturnam amestecul de ceapa, ciupercile, buretii, pasta de gogosari cu kapia si orezul spalat.
Verdeata o tocam marunt si o adaugam peste.
Condimentam cu sare, piper, cimbrul uscat.
Toate acestea le amestecam foarte bine.
Intr-o oala punem putina apa cu sare si bors.
O asezam pe foc si cand incepe sa fiarba, trecem cateva secunde prin ea frunzele de vita, spalate.
Acestea le asezam apoi intr-un bol si le lasam sa se racoreasc putin.
Impaturim sarmalutele, (va las un link, cu un video, cu o metoda de impaturit sarmalute: https://www.youtube.com/watch?v=pZejTRl0PPQ) asezam cateva frunze pe fundul oalei de lut, o crenguta marar verde, apoi sarmalutele. Oala de lut, inainte sa o folosesc, o tin cu apa cateva ore.
Deasupra punem sucul de rosii, asezam iar cateva frunze si acoperim cu apa.
Punem capacul, le introducem in cuptor, pe care il aprindem si reglam o temperatura potrivita.
Lasam sarmalutele in cuptor circa 3-4 ore pana sunt fierte.
Cand sunt gata, le scoatem sa se racoreasca putin, apoi servim.
Sunt o mare bunatate!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii