autor:

Truedelights

» » Retete vegetariene

Sarmale in foi de stevie

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2010

Ingrediente
200 g granule de soia, 2 cepe potrivite, un morcov mai mare, o ceasca orez, marar, patrunjel, condimente, un ou, bulion, 2 cani cu bors, frunze de stevie- in jur de 40

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala orezul si se lasa la inmuiat in apa.
Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras se pun pe foc in 3 linguri ulei si 3 de apa, si se lasa pana scade apa.

Granulele de soia se pun la inmuiat conform instructiunilor de pe pachet.


Frunzele de stevie se spala bine si se trec mai intai prin apa clocotita apoi prin apa rece,pt asi pastra culoarea verde.
Se lasa sa se scurga.

Se pun intr-un bol amestecul de ceapa cu morcov,soia inmuiata,orezul, patrunjelul si mararul taiate marunt, oul ,2 linguri bulion, sare dupa gust si condimente (piper, boia dulce, vegeta,cimbru).
Se amesteca bine.

Se taie nervurile mai groase de la frunzele de stevie si
se impacheteaza cu grija sarmalutele.

Se aseaza intr-o oala,pe pat de frunze tocate de stevie,
cercuri cu sarmalute mai mici, mai mari,mai...dupa cum ne-a fost frunza :)

Se pun si 2 linguri cu bulion si se acopera cu borsul.
Se dau la cuptor o ora si jumatate la foc domol.

Se servesc cu smantana din belsug!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de stevie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Totike sau sarmale in foi de stevie

Totike sau sarmale in foi de stevie

Se oparesc putin, nu mult, fiindca apoi, se inmoaie prea mult frunzele de stevie. Se taie nervura

0 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Retete de Pasti
Sarmale in foi de stevie

Sarmale in foi de stevie

Orezul, ceapa trecuta prin razatoare, sarea, piperul, boiaua de ardei, ouale, patrunjelul taiat marunt

4 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Foarte bune si frumoase!

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Bune si in perioada de post,cu soia chiar ca nu am probat ,nici nu am mancat niciodata!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g granule de soia
  • 2 cepe potrivite
  • un morcov mai mare
  • o ceasca orez
  • marar
  • patrunjel
  • condimente
  • un ou
  • bulion
  • 2 cani cu bors
  • frunze de stevie- in jur de 40

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

11 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

mirey (Chef de cuisine)

Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Cupola de orez cu legume