autor:

Fara foto

» » Aperitive

sarmalute cu branza

Autor: Georgiana T (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana T (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2006

Ingrediente
60 frunze de stevie( sau vita de vie), 500 gr.branza dulce, 200 gr. telemea, 1 cana (de 200 ml.) orez, 1 ceapa, 1 cana ulei, 1 lingura DELIKAT, condimente (piper, curry, etc.) dupa gustul fiecaruia, 1 legatura marar, 2 linguri bulion

Dificultate: Medie Timp: 30h

2 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa in ulei pana devine putin aurie si se adauga orezul, DELIKAT-ul si condimentele, se amesteca bine si se pun 3 cani cu apa lasandu-se la fiert 10-15 min, pana se umfla orezul si e aproape fiert.
Se lasa la racit 10 min.
Pana se raceste se iau FRUNZELE de stevie si se oparesc (ATENTIE doar se scufunda in apa clocotita si se scot) / Daca se opteaza ptr frunze de vita de vie, acestea se lasa 1 min. in apa clocotita)
Dupa racire se amesteca orezul cu branza si mararul tocat marunt.
Se impacheteaza sarmalele, se pun in cratita si se umple cratita cu apa+bulion. Dupa preferinta se poate pune si putin bors.
Se baga la cuptor cu foc potrivit ptr.40 min.
Se pot consuma si calde dar si reci ca un aperitiv. Cu o lingura de smantana sau iaurt deasupra sunt si mai delicioase. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "sarmalute cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Enciladas cu branza si spanac in sos de rosii

Enciladas cu branza si spanac in sos de rosii

Inta-i pregatim sosul -punem intr-o craticioara ulei de masline o lingura si 1catel de usturoi zdrobit

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Placinta cu spanac, in aluat de foietaj

Placinta cu spanac, in aluat de foietaj

Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am curatat si l-am spalat bine. L-am oparit in apa cu sare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

30h

2 voturi

Ingrediente

  • 60 frunze de stevie( sau vita de vie)
  • 500 gr.branza dulce
  • 200 gr. telemea
  • 1 cana (de 200 ml.) orez
  • 1 ceapa
  • 1 cana ulei
  • 1 lingura DELIKAT
  • condimente (piper
  • curry
  • etc.) dupa gustul fiecaruia
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri bulion

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Pachetele din frunze de vita pentru aperitiv