Se caleste ceapa in ulei pana devine putin aurie si se adauga orezul, DELIKAT-ul si condimentele, se amesteca bine si se pun 3 cani cu apa lasandu-se la fiert 10-15 min, pana se umfla orezul si e aproape fiert.
Se lasa la racit 10 min.
Pana se raceste se iau FRUNZELE de stevie si se oparesc (ATENTIE doar se scufunda in apa clocotita si se scot) / Daca se opteaza ptr frunze de vita de vie, acestea se lasa 1 min. in apa clocotita)
Dupa racire se amesteca orezul cu branza si mararul tocat marunt.
Se impacheteaza sarmalele, se pun in cratita si se umple cratita cu apa+bulion. Dupa preferinta se poate pune si putin bors.
Se baga la cuptor cu foc potrivit ptr.40 min.
Se pot consuma si calde dar si reci ca un aperitiv. Cu o lingura de smantana sau iaurt deasupra sunt si mai delicioase. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii