autor:

» » Aperitive

sarmalute cu branza

Autor: Georgiana T (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana T (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2006

Ingrediente
60 frunze de stevie( sau vita de vie), 500 gr.branza dulce, 200 gr. telemea, 1 cana (de 200 ml.) orez, 1 ceapa, 1 cana ulei, 1 lingura DELIKAT, condimente (piper, curry, etc.) dupa gustul fiecaruia, 1 legatura marar, 2 linguri bulion

Dificultate: Medie Timp: 30h

3 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa in ulei pana devine putin aurie si se adauga orezul, DELIKAT-ul si condimentele, se amesteca bine si se pun 3 cani cu apa lasandu-se la fiert 10-15 min, pana se umfla orezul si e aproape fiert.
Se lasa la racit 10 min.
Pana se raceste se iau FRUNZELE de stevie si se oparesc (ATENTIE doar se scufunda in apa clocotita si se scot) / Daca se opteaza ptr frunze de vita de vie, acestea se lasa 1 min. in apa clocotita)
Dupa racire se amesteca orezul cu branza si mararul tocat marunt.
Se impacheteaza sarmalele, se pun in cratita si se umple cratita cu apa+bulion. Dupa preferinta se poate pune si putin bors.
Se baga la cuptor cu foc potrivit ptr.40 min.
Se pot consuma si calde dar si reci ca un aperitiv. Cu o lingura de smantana sau iaurt deasupra sunt si mai delicioase. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "sarmalute cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

30h

3 voturi

Ingrediente

  • 60 frunze de stevie( sau vita de vie)
  • 500 gr.branza dulce
  • 200 gr. telemea
  • 1 cana (de 200 ml.) orez
  • 1 ceapa
  • 1 cana ulei
  • 1 lingura DELIKAT
  • condimente (piper
  • curry
  • etc.) dupa gustul fiecaruia
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri bulion

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga Cu Branza Si Oua Romanesti