autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Sarmalute cu varza acra - de post

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2010

Ingrediente
1 varză acră, 1 cană de orez, 1 morcov, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 ardei iute, proaspăt sau murat, 1 ceaşcă de ulei, 1 cutie roşii taiate în bulion, sare, piper pisat şi boabe, foi de dafin, mărar

Dificultate: Redusa Timp: 4h

6 voturi

Mod de preparare

Varza se de spală si se pune la desarat, dacă e nevoie.
Se curaţă şi se spală legumele. Morcovul se dă pe răzătoare, ceapa se taie mărunt, la fel şi ardeiul.
Într-o cratţă se pune uleiul şi se adaugă ceapa care se lasa să se înmoaie puţin. Se adaugă morcovul, ardeiul gras şi cel iute . Se amestecă de câteva ori în cratiţă şi se adaugă orezul bine spălat şi cană de apă. Se lasă pe foc până ce este absorbită toată apa. Între timp se potriveşte de sare, se adaugă piperul şi marar tocat. Se amestcă să se încorporeze. Când a fost absorbită toată apa, se stinge focul şi se lasă un pic să se răcească.
Apoi se ia cu lingura din compoziţie, se aşează pe foaia de varză şi se împăturesc sărmăluţe mai mari sau mici, după gustul fiecăruia, ale mele sunt mai mici.
Se aşează pe fundul unui vas care merge la cuptor, un strat de varză tocată, se pun câteva linguri de roşii tocate în bulion careva boabe de piper şi o frunză, două de dafin, pe urmă un rând de sarmale. Se continua cu roşiile în bulion, o foaie de dafin şi iar un rând de sarmale, până terminăm toate sarmalele. Deasupre se pune un strat de varză şi restul de roşii în bulion şi se presară mărar tocat şi se piune apă cât să acopere sarmalele.
Se pune vasul pe foc până incepe să fiarbă şi dă câteva clocote, apoi se bagă în cuptorul încălzit la 200 de grade. După 1/2 oră focul se micşorează, se controlează dacă sarmalele mai au suficientă apă şi se mai lasă la cuptor până varza e bine fiartă şi frumos gratinată.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu varza acra - de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Se face foarte repede si se mananca tot asa :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

    Si eu am facut de cateva ori sarmale de post .Mai adaugam ciuperci sa-au miez de nuca mi-a dat cineva o reteta .

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Foarte aromate. Nu am facut niciodata sarmale la cuptor; trebuie sa incerc. La mine problema e invers; bunica meaa postea in fiecare zi de miercuri si vineri si sotul meu s-a obisnuit sa manance mancari de post; asa ca eu fac totul de post; sarmale, sarmalute in foi de vita, dovleci umpluti, vinete umplute. Multumesc pentru reteta!*****

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Nici lui Alex nu-i plac!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Foarte bune, intotdeauna mi-au placut foarte tare, dar numai mie!

    • bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Nu am mai mancat de o suta de ani :) excelenta reteta !

    • husni , 18 aprilie 2010

      Buuuuuuuuuuuuuuun;fac,dar cu varza dulce.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Foarte bune!!!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Ce bune ies....si eu fac.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

6 voturi

Ingrediente

  • 1 varză acră
  • 1 cană de orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • proaspăt sau murat
  • 1 ceaşcă de ulei
  • 1 cutie roşii taiate în bulion
  • sare
  • piper pisat şi boabe
  • foi de dafin
  • mărar

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri

mimi (Chef de cuisine)

Si eu am facut de cateva ori sarmale de post .Mai adaugam ciuperci sa-au miez de nuca mi-a dat cineva o reteta .

Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele de post cu masline