autor:

Alina

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Sarmalute cu verdeturi

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2014

Ingrediente
1 kg loboda, 6 cepe verzi, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura marar, 1 ou, 260 g orez, 3 lg cu varf gris de grau, 1 lg pasta de tomate, 3 lg ulei, 1 lgt sare, 1/4 lgt piper, ........, apa, frunze de vita de vie sau de stevie, , Pentru oparit frunzele de stevie/vita de vie: 500 ml apa + 100 ml bors + 2-3 linguri otet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Punem o oala cu apa la infierbantat.

2. Spalam loboda, eliminam cotoarele si o punem la oparit in vasul cu apa fierbinte pentru 2-3 minute. O scoatem apoi in apa rece, iar dupa ce s-a racit o stoarcem si o tocam/taiem cu cutitul.

3. Spalam frunzele de vita de vie si le oparim 1-2 minute in amestecul precizat la ingrediente, apoi le scoatem si pe ele in apa rece. Dupa ce s-au racit complet le punem intr-o sita la scurs.

4. Punem uleiul la incins intr-o cratita. Peste el punem ceapa tocata si pasta de tomate, amestecam si lasam pe foc pana cand aceasta se inmoaie.

5. Tocam patrunjelul si mararul.

6. Intr-un vas amestecam loboda tocata cu orezul, ceapa calita, oul, grisul, patrunjelul, mararul sarea si piperul.

7. Intindem frunza de vita de vie/sfecla pe palma, punem o lingura de compozitie in marginea dinspre interiorul palmei a frunzei, impaturim capetele astfel incat sa acoperim compozitia. Rulam apoi spre varful palmei formand un cilindru. La final apasam cu grija capetele.



Imagini din timpul pregatirii gasiti aici.



8. Intr-un vas punem o farfurie si asezam sarmalele bine astfel incat sa nu existe spatiu prea mare intre ele. Completam cu apa calduta cat sa le cuprinda, punem apoi cateva frunze deasupra si capacul. Fierbem la foc potrivit 30-40 minute.



Pofta buna!



Nota!



Daca le vreti de post, puteti renunta la ou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu verdeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sarmale in foi de stevie

Sarmale in foi de stevie

Se spala orezul si se lasa la inmuiat in apa. Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras se pun

0 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Ardei umpluti cu ciuperci

Ardei umpluti cu ciuperci

Ardeii se curata de cotoare si se scutura semintele. Se spala bine ciupercile, se scurg si se toaca

28 voturi    13 comentarii
1h 40 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nedelcu Georgeta , 04 iunie 2014

    Citeşte cu atenţie reţeta! Nu scrie nicăieri de frunze de varză...

  • Fara foto

    Rodica Go , 02 iunie 2014

    fratilor a_ti incurcat...sarmalele...de unde au aparut frunzele de varza?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg loboda
  • 6 cepe verzi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 ou
  • 260 g orez
  • 3 lg cu varf gris de grau
  • 1 lg pasta de tomate
  • 3 lg ulei
  • 1 lgt sare
  • 1/4 lgt piper
  • ........
  • apa
  • frunze de vita de vie sau de stevie
  • Pentru oparit frunzele de stevie/vita de vie: 500 ml apa + 100 ml bors + 2-3 linguri otet

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Chiftele cu nuca si usturoi