Reteta postata pe: 21 aprilie 2013
Ingrediente
1 varza murata, 4 cepe,1 cana de orez, o jumatate ardei rosu gras, 3 feliute de paine, 2 mere, 2 morcovi, 1 cana ulei, sare, piper, boia de ardei, cimbru.
Dificultate: Medie | Timp: 3h 30 min
Mod de preparare
Se pregatesc frunzele de varza ,se trece un jet de apa peste ele sa se desareze.Painea se taie in cubulete mici care se introduc intr-o tava la cuptor pina se rumenesc putin si apoi se scot. Ceapa se taie marunt, la fel morcovii, apoi ardeiul gras si merele. Intr-o cratita se pune jumatate din cana de ulei peste care se pun ceapa, morcovii, ardeiul. Cand sunt calite se aseaza orezul se lasa putin sa se caleasca apoi se ia cratita de pe foc. Se adauga merele taiate marunt, painea, boia, sarea, piperul. Se fac sarmalutele care se aseaza intr-o cratita pe fundul careia am asezat un strat de varza taiata .Se pune o crenguta de cimbru apoi sarmalele.Se toarna cealalata jumatate de cana de ulei si se completeaza cu apa. Deasupra se pot pune frunze intregi de varza .Se lasa la fiert cca 2 ore jumate la foc domol.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete de post
1. Calim ceapa in 50 ml ulei pana devine aurie. Adaugam orezul spalat si 50 ml apa. Lasam sa fiarba
188 voturi
24 comentarii
2h 30 min
Pentru ca azi e zi de post si vineri la fel, m-am gandit sa fac repede niste sarmalute de post.
Am
0 voturi
0 comentarii
3h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate