Sarmalute de post

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute de post

Ingrediente

  • 100 gr soia granule
  • 3-4 cepe
  • 3-4 morcovi
  • 500 gr ciuperci(proaspete sau conserva)
  • 100 gr orez
  • foi de varza circa 30
  • sare, piper, nucsoara,
  • marar, patrunjel
  • 50 gr ulei

Mod de preparare

Pentru ca azi e zi de post si vineri la fel, m-am gandit sa fac repede niste sarmalute de post.

Am procedat astfel: am curatat zarzavatul, am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit cu cateva linguri de ulei. Cand s-a inmuiat un pic, am adaugat morcovii dati pe razatoarea mica, apoi ciupercile tocate marunt si soia pe care in prealabil am fiert-o 15 minute in apa si am scurs-o bine. Potiviti de sare, piper, nucsoara, adaugati si orezul si mai lasati cateva minute sa sa caleasca.

Luati de pe foc si adaugati verdeata tocata marunt si impaturiti sarmalele. Intr-o oala incapatoare puneti un pic de ulei, apoi un pic de varza tocata si apoi asezati sarmalutele. Acoperiti cu apa si puneti la fiert la foc mic. Daca va place, puneti si bulion la fiert.

Va urez pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure