Pentru ca azi e zi de post si vineri la fel, m-am gandit sa fac repede niste sarmalute de post.
Am procedat astfel: am curatat zarzavatul, am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit cu cateva linguri de ulei. Cand s-a inmuiat un pic, am adaugat morcovii dati pe razatoarea mica, apoi ciupercile tocate marunt si soia pe care in prealabil am fiert-o 15 minute in apa si am scurs-o bine. Potiviti de sare, piper, nucsoara, adaugati si orezul si mai lasati cateva minute sa sa caleasca.
Luati de pe foc si adaugati verdeata tocata marunt si impaturiti sarmalele. Intr-o oala incapatoare puneti un pic de ulei, apoi un pic de varza tocata si apoi asezati sarmalutele. Acoperiti cu apa si puneti la fiert la foc mic. Daca va place, puneti si bulion la fiert.
Va urez pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii