autor:

Fara foto

» » Retete de post

Sarmalute de post

Autor: andronescu valentina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andronescu valentina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2009

Ingrediente
1/2 kg. ciuperci crude, 500g. soia granulata, 3 cepe mari, 200g orez, 2 morcovi rasi, 200g ulei, o ceasca de apa, sare, dupa gust, marar si patrunjel tocat, varza acra pentru foi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se pune cca 2litri de apa pe foc sa dea in clocot cu putina sare si apoi se pune soia la umflat. Se scurge dupa ce s-a umflat bine. Se pune uleiul la incins.Ciupercile se curata si se pun in ulei, apoi pe rand adaugam celelalte ingrediente(cepele tocate marunt, morcovul, orezul, soia, sare, cimbru si piperul). Se adauga si cescuta de apa si se lasa sa se umfle putin orezul. Dupa ce se stinge focul se pune verdeata.Se da la rece.Se fac sarmalute in foaie de varza acra. se pune intr-o oala putina varza tocata si se adauga putin ulei, apoi se aseaza sarmalutele una langa alta. se pune o cana de suc de rosii ( sau bulion amestecat cu putina apa)se completeaza cu apa si se da la foc potrivit. Cand incep sa fiarba se lasa focul mai mic.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Sarmalute in foi de vita de post

Sarmalute in foi de vita de post

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine

25 voturi    11 comentarii
2h 15 min
Retete de post
Sarmalute cu soia si ciuperci in foi de vita (de post)

Sarmalute cu soia si ciuperci in foi de vita (de post)

Puneti la inmuiat cuburile de soia in 350-400 ml apa clocotita cu condimente pentru sarmale, sau

17 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1/2 kg. ciuperci crude
  • 500g. soia granulata
  • 3 cepe mari
  • 200g orez
  • 2 morcovi rasi
  • 200g ulei
  • o ceasca de apa
  • sare, dupa gust
  • marar si patrunjel tocat
  • varza acra pentru foi

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
CONOPIDA PANE