autor:

autor

» » Aperitive

Sarmalute foitaj

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1/2 foi placinta din comert, 500 g carne vita sau manzattocata, 2 cepe, 1/2 bucata morcov fiert, 1/2 bucata telina fiarta, un ou fiert, busuioc, sare, piper, scortisoara 1/2 lingurita.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se rade pe razatoarea mica morcovul, telina si oul fiert. Se caleste ceapa si cand se raceste se amesteca (framanta) cu morcovul, telina, carnea tocata si oul ras. Se adauga mirodeniile (gustul deosebit al acestei retete il da scortisoara). Se suprapun foile unse intre ele(3 sau 4 foi), se taie in fasii de 10 /7 cm (cu timpul le veti face din ce in ce mai mici). Se pune carne in mijlocul foilor si se infasoara exact ca pe sarmale - de preferat capetele introduse in sarma.
Se pot servi ca atare puse pe platou alturi de alte aperitive, cu ketcup, cu sos de smantana cu usturoi, cu muraturi
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute foitaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Chiftelute

Chiftelute

Cartoful se da pe razatoarea mica. Se dau prin masina toate ingredientele in afara de faina. Se formeaza

4 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive cu carne
Suberek

Suberek

Intr-un castron se pune faina,sarea si uleiul.Se adauga cate un pic de apa calduta si amestecam pana

6 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Interesanta reteta,dar nu am inteles,,capete introduse in sarma''??

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Interesanta reteta,dar nu am inteles,,capete introduse in sarma''??

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec de cartofi cu sunca