Sarmalute in foi de stevie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute in foi de stevie

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 5 legaturi de stevie
  • 2 cepe uscate
  • 1 morcov
  • 2 fire ceapa verde
  • cozile de la 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 cescute orez
  • piper
  • foi de dafin
  • cimbru
  • 1 l bors
  • pasta de rosii
  • ulei de masline
  • condimente pentru sarmale
  • curry
  • boia

Mod de preparare

Spalam orezul si-l scurgem. Tocam ciupercile si ceapa si dam morcovul prin razatoarea mica. Calim ceapa alba dupa care adaugam morcovul si la sfarsit orezul. Adaugam 1 lgt boia si una de curry, 1/2 din ceapa verde, bulion si jumatate din verdeata. Separat calim o parte din ciuperci si le acoperim. Adaugam si restul de ciuperci si lasam sa scada zeama. Spre sfarsit adaugam restul de verdeata, piper, condimente si ceapa verde. Amestecam ciupercile cu orezul si potrivim de sare. Frunzele de stevie se oparesc foarte rapid cu bors, se tin foarte putin pentru ca sunt fragede, doar cat sa-si schimbe culoarea. Se aseaza 2 lingurite din umplutura la varful frunzei si se ruleaza spre partea lata si apoi se introduce frunza cu ajutorul degetelor la ambele parti. Asezam frunze taiate pe fundul oalei de pamant, sarmale, cimbru, condimente, foi de dafin, si deasupra foi intregi. Adaugam apa fierbinte in care am dizolvat bulion si vegeta, Spre sfarsit adaugam marar si putin bors. Nu se tin foarte mult la cuptor ca sa nu se faca praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise