autor:

Georgiana

» » Retete de post

Sarmalute in foi de varza de post

Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Ingrediente
1 varza murata, 5 cepe, 1 cana orez, 1 ardei gras rosu, 2 morcovii, 100 gr.bulion, 300 ml.ulei, 5 litri apa, 2 legaturi patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

21 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie mai mare punem 100 ml.ulei la incins.
Curatam toata ceapa o spalam apoi o taiem marunt dupa care o adaugam in uleiul incins,curatam morcovul il dam prin razatoarea mica apoi adaugam in tigaie amestecam ca sa nu se prinda adaugind putina apa,curatam ardeiul apoi il taiem marunt adaugam si pe acesta in tigaie,amestecam toate legumele apoi adaugam orezul ales si spalat,punem sare si piper dupa gust mai lasam pe foc 5 minute dupa ceia oprim focul,adaugam patrunjelul taiat marunt.
Luam varza murata o spalam si taiem frunzele pentru sarmale cat de mari dorim.
Ce nu este buna de impaturit sarmalele o tocam marunt o punem intr-o craticioara cu putin ulei sa o calim si putina apa o lasam 15 minute sa caleasca apoi adaugam bulionul o mai lasam 5 minute pe foc apoi oprim focul.
Luam foile de varza si umplutura din tigaie linga noi pe masa,o lingurita si incepem:luam foaia de varza in mina punem o lingurita de compozitie pe ea apoi incepem sa o impaturim,facem acest procedeu pina terminam compozitia.
Intr-o cratita mai mare punem varza calita pe fundul ei apoi incepem sa asezam sarmalele,dupa care punem apa pina deasupra lor dupa care le bagam la cuptor pina se fierb.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de varza de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Salata orientala cu fasole verde

Salata orientala cu fasole verde

Se fierb cartofii si fasolea verde, se taie si se pun intr-un bol mare, se adauga cepa tocata marunt,

4 voturi    4 comentarii
30 min
Retete de post
MANCARE DE BAME

MANCARE DE BAME

Ceapa taiata marunt se caleste cu putin ulei si apa fiarta impreuna cu morcovul taiat cubulete si

19 voturi    8 comentarii
45 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine):

    Am facut si eu in post dar cu varza murata. Ies foarte bune cu orez si morcovi..... Am servit cu mamaliguta de cartofi si ciusca.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariuca Mizzette , 26 aprilie 2015

    Ati incercat cu nuca macinata sau cu vinete ?

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 27 februarie 2014

    ioana: Varza taiata , eu pun seminte de marar, nu pun patrunjel in compozitia sarmalelor niciodata, marar, da, foaie de dafin, boabe de piper, cimbru, bulion de ardei, bulion..Eu fac numai samale umlute cu carne..nu-mi plac cele de post....sper sa-ti fie de folos. Important, la ceeace ai intrebat tu: varza tocata...<3

  • Fara foto

    ioana , 12 octombrie 2013

    ce puneti de obicei pe fundul oalei cand fierbeti sarmalele)?

    • Fara foto

      Coca Florea , 11 octombrie 2013

      daca mai adaugi si cateva prune uscate fara samburi nu stii ce mananci

    • Fara foto

      Adriana Maria Jianu , 11 octombrie 2013

      le-am facut si astazi sunt pe foc

    • Fara foto

      Adriana Maria Jianu , 25 septembrie 2013

      sunt foarte bune pt. ca le fac si eu la zi de post

    • Fara foto

      Crina-liliana Gruia , 25 septembrie 2013

      daca sunt adaugate si niste ciuperci sau seminte de dovleac uscate si macinate sunt suuuper!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2013

      Si eu le-am admirat pentru felul in care arata. Felicitari, sunt si tare gustoase !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Ce frumoase sunt, fac si eu dar cu ciuperci. ma tenteaza reteta ta.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Bine mai arata !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte gustoase!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Minunate pentru post! Daca ar fi si niste ciuperci ...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Arata super.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Foarte bune si gustoase pentru post *****.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Foarte bine arata.Eu mai pun si ciuperci in amestec.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

21 voturi

Ingrediente

  • 1 varza murata
  • 5 cepe
  • 1 cana orez
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovii
  • 100 gr.bulion
  • 300 ml.ulei
  • 5 litri apa
  • 2 legaturi patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana
Supa de legume cu galuste

Supa de legume cu galuste

Se pune apa la foc,se curata legumele,se taie feliute,ceapa intreaga,cartofi in 4 si le punem la

15 voturi    7 comentarii
1h
Supe de legume
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se pune apa putin la incalzit. Punem intr-un ligheam cubuletu de drojdie,adaugam apa calduta,uleiu,si

26 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Curatam cartofii si ii dam prin razatoarea mare, ii punem la prajit intr-o tigaie cu putin ulei,

1 vot    2 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

ioana: Varza taiata , eu pun seminte de marar, nu pun patrunjel in compozitia sarmalelor niciodata, marar, da, foaie de dafin, boabe de piper, cimbru, bulion de ardei, bulion..Eu fac numai samale umlute cu carne..nu-mi plac cele de post....sper sa-ti fie de folos. Important, la ceeace ai intrebat tu: varza tocata...<3

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fursecuri cu dulceata de visine si ciocolata