autor:

Mihaela11

» » Retete de post

Sarmalute in foi de vita de post

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1/2kg foi de vita( de preferinta fruzele de la strugurii negrii sunt mai fragede), -2 pahare orez, -1 ceapa medie, -1 mana de fruze de patrunjel verde, -1 mana de frunze de menta verde, -condimente mixte macinate( all spice, piper, cuisoare,scortisoara,ghimbir,cardamom), -1 nucsoara, -3-4 rosii de marime medie, -1 lamaie, -2 lingurite sare, -3 linguri ulei de masline, -2 lingurite 10 Legume DeliK’at

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

25 voturi

Mod de preparare

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou.
Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol.
Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline si se prajeste putin pana ia culoare aurie.
Se adauga orezul si se mai lasa 2-3 minute, doar sa fie patruns de aroma uleiului de masline.
Rosia, frunzele de menta si de patrunjel se taie marunt si se adauga la orez.
Se adauga condimentele mixte, o lingurita de sare, o nucsoara rasa si o lingurita de 10 Legume DeliK’at.
Intr-o cratita antiaderenta se aseaza cateva frunze de vita, apoi un strat de felii de rosii.Se presara cu o lingurita de 10 Legume DeliK’at.
Se pune putin din compozitia de orez pe fiecare frunza de vita si se ruleaza, apoi se aseaza in mod concentric pe stratul de rosii feliate.
Deasupra sarmalutelor se aseaza un strat de rosii feliate, cateva felii de lamaie si se sareaza.
Se acopera cu un nou strat de frunze de vita si se toarna apa fierbinte , atat cat sa depaseasca sarmalutele cu 1 cm.
Se pune peste sarmalute o farfurie intinsa intoarsa, pentru ca atunci cand incep sa fiarba sa nu se desfaca.
Cand incep sa fiarbe sarmalutele se reduce focul si se fierb 45 de minute.
Se rastoarna pe un platou si se servesc calde .
Pofta buna!
Se poate consuma in zilele de post cu dezlegare la ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Sarmalute in foi de vita (de post)

Sarmalute in foi de vita (de post)

- Se toaca ciupercile marunt; - Morcovul se da prin razatoarea mica; - Ceapa se toaca marunt; -

11 voturi    8 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute cu soia si ciuperci in foi de vita (de post)

Sarmalute cu soia si ciuperci in foi de vita (de post)

Puneti la inmuiat cuburile de soia in 350-400 ml apa clocotita cu condimente pentru sarmale, sau

17 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marcela Pascu , 03 octombrie 2013

    Ce faci tu cel mai des.

  • Fara foto

    Aniculaesei Aurora , 03 octombrie 2013

    Ce faci tu cel mai des.

  • Fara foto

    Timaru Milica , 03 octombrie 2013

    BUNE TARE

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      Tare frumoase, imi plac mult de tot sarmalele invelite in frunze di vita.

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 11 iunie 2012

      Ara tare bine!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Sunt tare bune !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Sunt grozave...eu le-am facut cu ghebe.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Sunt tare bune cu foi de vita, abia astept sa creasca frunzele sa prepar o oala de sarmalute. Ale tale sunt foarte reusite, felicitari!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      o bunatate!vreau si eu!!!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      *****Bravo ......trebuie sa fie delicioase.......felicitari pentru prezentare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

25 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1/2kg foi de vita( de preferinta fruzele de la strugurii negrii sunt mai fragede)
  • -2 pahare orez
  • -1 ceapa medie
  • -1 mana de fruze de patrunjel verde
  • -1 mana de frunze de menta verde
  • -condimente mixte macinate( all spice
  • piper
  • cuisoare,scortisoara,ghimbir,cardamom)
  • -1 nucsoara
  • -3-4 rosii de marime medie
  • -1 lamaie
  • -2 lingurite sare
  • -3 linguri ulei de masline
  • -2 lingurite 10 Legume DeliK’at

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumoase, imi plac mult de tot sarmalele invelite in frunze di vita.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Fasole frecata cu castraveti murati