autor:

autor

» » Prajituri

Savarina

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
5 oua, 5 linguri zahar pisat, 5 linguri pesmet fin, coaja rasa de la o lamiie, zeama de la ½ lamiie, frisca. Siropul: 150 g zahar, 1 pahar apa, 1 lingura rom

Dificultate: Medie Timp: 55 min

87 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind, coaja de lamiie, zeama de lamiie si pesmetul, iar la urma albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forma de savarina (forma coroana) si se coace la foc potrivit. Se scoate din forma si se insiropeaza fierbinte cu un sirop preparat din zahar, apa si rom. Dupa ce se raceste, se umple golul din mijloc cu frisca.
Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind, coaja de lamiie, zeama de lamiie si pesmetul, iar la urma albus
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Savarina neagra, readaptata

Savarina neagra, readaptata

Am taiat bucata de cozonac dupa a mea dorinta, dar nu mult mai mare decat o prajitura obisniuta,

7 voturi    8 comentarii
30 min
Prajituri
Savarina laminut

Savarina laminut

Se prepara un sirop din zahar si apa se lasa sa fiarba pana ce se leaga apoi se ia de pe foc si se

4 voturi    8 comentarii
15 min
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Paula , 24 octombrie 2009

    Am facut astazi reteta..a iesit foarte gustoasa! O contrazic pe Dana, secretul la savarine a fost mereu aroma si daca nu insiropezi corespunzator normal sa nu aiba gust. Ale mele au iesit minunate!

  • Fara foto

    dana , 10 august 2009

    Nu e buna reteta, nu are nici un gust si nu ai zis nimic de praf de copt.

Dificultate

Medie

Timp

55 min

87 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar pisat
  • 5 linguri pesmet fin
  • coaja rasa de la o lamiie
  • zeama de la ½ lamiie
  • frisca. Siropul: 150 g zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 lingura rom

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pandispan

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

298 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Paula

Am facut astazi reteta..a iesit foarte gustoasa! O contrazic pe Dana, secretul la savarine a fost mereu aroma si daca nu insiropezi corespunzator normal sa nu aiba gust. Ale mele au iesit minunate!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Fast and Black Fast and Black

Prima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura 2 in 1 Prajitura 2 in 1

Pentru primul Blat: Se adaugă faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul se amesteca pana când nu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse