Savarina

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar pisat
  • 5 linguri pesmet fin
  • coaja rasa de la o lamiie
  • zeama de la ½ lamiie
  • frisca. Siropul: 150 g zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind, coaja de lamiie, zeama de lamiie si pesmetul, iar la urma albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forma de savarina (forma coroana) si se coace la foc potrivit. Se scoate din forma si se insiropeaza fierbinte cu un sirop preparat din zahar, apa si rom. Dupa ce se raceste, se umple golul din mijloc cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Intr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.

Supa crema de ciuperci
Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise