Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
Ingrediente: 4 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de pesmet alb, unt pentru uns forma., Pentru sirop: 250 ml apa, 125 g zahar, vanilie, coaja rasa de lamaie., Pentru garnitura: 500 g frisca, gem (de caise, de zmeura sau de visine).
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga pesmetul, treptat, amestecand tot timpul. Se adauga apoi albusurile batute spuma, amestecand usor. Se asaza compozitia in forme speciale de savarina, unse si tapetate cu faina. Se introduc la cuptor si se coc 25-30 min. Separat se prepara siropul, cu care se stropesc savarinele, de cateva ori pana cand sunt bine imbibate. Se garnisesc, pe deasupra, cu un strat subtire de gem si cu multa frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Am taiat bucata de cozonac dupa a mea dorinta, dar nu mult mai mare decat o prajitura obisniuta,
8 voturi
8 comentarii
30 min
Incalzim foarte putin laptele si amestecam cu drojdia, adaugam ouale, sarea si zaharul, batem in
0 voturi
0 comentarii
2h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
adela popescu , 13 octombrie 2009
e foarte buna. V-o recomand incercati va v-a iesi foarte buna