Savarina neagra, readaptata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Savarina neagra, readaptata

Ingrediente

  • Pt ca se tot vorbeste de criza, normal ca nimic nu se risipeste, totul se valorifica. Pt aceasta prajitura, am folosit cozonac cu nuca de casa, care a ramas si caruia i-am dat o noua utilizare alaturi de alte ingrediente pe care le-am avut la indemana prin camara si frigider. Pt ca la inceput mi-am propus sa fac o savarina, dar pt ca nu am gasit prin casa frisca, desi eu stiam ca mai am, am trasformat rapid reteta.
  • Avem nevoie de: cozonac(bucata mea a fost taiata in 4 parti), 250 ml sirop, 1 plic crema de cacao la rece, 1 vanilie, 150 ml lapte rece, fulgi de ciocolata pt ornat.
  • Pt sirop: 2 linguri zahar, 2 bomboane menta, 2 bomboane vanilie, apa.

Mod de preparare

Am taiat bucata de cozonac dupa a mea dorinta, dar nu mult mai mare decat o prajitura obisniuta, am insiropat bine bucatile cu un sirop astfel preparat: am topit 1 lingura de zahar, am caramelizat usor, am stins cu 1 cana de apa(cam 250 ml), am adaugat 2 bomboane de menta si 2 de lapte pt arome si am fiert incet pana la topirea acestora. Am last siropul sa se racesca. Intre timp am preparat crema: intrun vas se pun 150 ml lapte rece, se adauga praful de crema, se omogenizeza usor, apoi se bate cu mixerul 3 minute. Se insiropeaza bine cozonacul cu siropul care deja s-a racit, apoi imbracam cozonacul cu crema si ornam dupa imaginatie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise