autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Savarina neagra, readaptata

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Ingrediente
Pt ca se tot vorbeste de criza, normal ca nimic nu se risipeste, totul se valorifica. Pt aceasta prajitura, am folosit cozonac cu nuca de casa, care a ramas si caruia i-am dat o noua utilizare alaturi de alte ingrediente pe care le-am avut la indemana prin camara si frigider. Pt ca la inceput mi-am propus sa fac o savarina, dar pt ca nu am gasit prin casa frisca, desi eu stiam ca mai am, am trasformat rapid reteta., Avem nevoie de: cozonac(bucata mea a fost taiata in 4 parti), 250 ml sirop, 1 plic crema de cacao la rece, 1 vanilie, 150 ml lapte rece, fulgi de ciocolata pt ornat., Pt sirop: 2 linguri zahar, 2 bomboane menta, 2 bomboane vanilie, apa.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Am taiat bucata de cozonac dupa a mea dorinta, dar nu mult mai mare decat o prajitura obisniuta, am insiropat bine bucatile cu un sirop astfel preparat: am topit 1 lingura de zahar, am caramelizat usor, am stins cu 1 cana de apa(cam 250 ml), am adaugat 2 bomboane de menta si 2 de lapte pt arome si am fiert incet pana la topirea acestora. Am last siropul sa se racesca. Intre timp am preparat crema: intrun vas se pun 150 ml lapte rece, se adauga praful de crema, se omogenizeza usor, apoi se bate cu mixerul 3 minute. Se insiropeaza bine cozonacul cu siropul care deja s-a racit, apoi imbracam cozonacul cu crema si ornam dupa imaginatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina neagra, readaptata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu lamaie si mac

Chec cu lamaie si mac

Mai intai de toate, lasam ingredientele la temperatura camerei,untul si ouale in special. Pornim

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Placinta cu branza a la Nico

Placinta cu branza a la Nico

Se mixeaza toate ingredientele mai putin albusurile care se vor bate spuma si se vor agauga la sfarsit

3 voturi    1 comentariu
59 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

    Un deliciu...Mi-aduc aminte de copilarie ...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Da, multumesc pt aprecieri draga Constanta.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O idee de nota 10 !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Mutumesc, pacat sa se irosesaca bunatatile.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Frumos prezentat,draga Lenuta.Felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Bravo Elena pentru idee.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Delicioasa. Interesanta ideea.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Şi eu improvizez câte ceva din cozonacul care s-a cam întărit, dacă nu am timp, îl mănânc cu o cană de cacao sau lapte .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pt ca se tot vorbeste de criza
  • normal ca nimic nu se risipeste
  • totul se valorifica. Pt aceasta prajitura
  • am folosit cozonac cu nuca de casa
  • care a ramas si caruia i-am dat o noua utilizare alaturi de alte ingrediente pe care le-am avut la indemana prin camara si frigider. Pt ca la inceput mi-am propus sa fac o savarina
  • dar pt ca nu am gasit prin casa frisca
  • desi eu stiam ca mai am
  • am trasformat rapid reteta.
  • Avem nevoie de: cozonac(bucata mea a fost taiata in 4 parti)
  • 250 ml sirop
  • 1 plic crema de cacao la rece
  • 1 vanilie
  • 150 ml lapte rece
  • fulgi de ciocolata pt ornat.
  • Pt sirop: 2 linguri zahar
  • 2 bomboane menta
  • 2 bomboane vanilie
  • apa.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...Mi-aduc aminte de copilarie ...

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu banane Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata

23 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Praji cu spuma