Se bat galbenusurile si se amesteca cu 3 linguri de ulei. Se adauga un praf de copt stins cu o lingurita de otet.Separat se bat albusurile spuma cu 8 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile si se incorporeaza si 8 linguri de gris.
Compozitia de pune in tava tapetata cu hartie si se da la cuptor.
Un litru de lapte se amesteca cu 4-5 linguri de zahar (dupa gust)si o esenta de vanilie. Se pune la foc sa fiarba.
Cand blatul e gata se inlatura hartia de copt si se reaseaza in tava. Se toarna laptele cu zahar si se mai lasa 5 minute in cuptorul cald (focul sa fie stins la cuptor), dupa cre se scoate si se lasa la racit.
Se face o budinca de vanile cu praf de budinca si 500 ml lapte, 4 linguri de zahar si se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit blatul insiropat se adauga aceasta budinca deasupra.
Se decoreaza cu frisca, si optional fructe, jeleuri, etc.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii