Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
6 oua, 4 linguri faina, 2 linguri pesmet, 6 linguri zahar, 2 linguri ulei, un praf de copt, 2-3 linguri gem, 250 ml frisca si sirop de zahar
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar pana se albesc, se adauga uleiul apoi faina (treptat) si la urma pesmetul. Separat se bat albusurile spuma cu restul de zahar, iar ele se incorporeaza la aluatul facut din galbenusuri, se coace in tava de tort unsa si tapetata cu faina la 180-200 grade C timp de 30 minute.
Cand blatul este inca fierbinte se toarna siropul de zahar la care s-a adaugat romul. Separat se pune la foc mic gemul, de preferinta un gem acrisor cu 1-2 linguri de apa, cand este dizolvat se toarna peste blat - cand blatul este rece se taie capacul, se adauga frisca avand grija sa oprim putin pentru decorare, se aseaza capacul la loc si se decoreaza cu restul de frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Am taiat bucata de cozonac dupa a mea dorinta, dar nu mult mai mare decat o prajitura obisniuta,
8 voturi
8 comentarii
30 min
Se prepara un sirop din zahar si apa se lasa sa fiarba pana ce se leaga apoi se ia de pe foc si se
4 voturi
8 comentarii
15 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate