autor:

joly-gina

» » Dulciuri diverse

Savarine

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
6 oua, 7 linguri de pesmet alb, 5 linguri de zahar pudra, 500ml frisca, zahar vaniliat, un praf de copt, pentru sirop:200ml apa, 2 esente de rom, 3 linguri de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul lingura cu lingura ,se amesteca pesmetul cu praful de copt si zaharul vaniliat dupa care punem si galbenusurile si la sfarsit adaugam pesmetul cu celelalte ingrediente.

Din aceasta compozitie ies 12 savarine.

Se coc la cuptor in forme de briose 25 de minute.

Se lasa sa se raceasca se se taie in asa fel incat sa fie intr-o pare trei sfert si cealalta parte un sfert care este capacul.

Frisca care a fost in prealabil batuta se pune in siringa de ornata.

Facem siropul din zahar apa si esenta de rom si insiropam fiecare savarina in parte ,adaugam frisca ,punem capacele si pudram cu zahar pudra (eu am mai pus in ele si putin gem acrisor inainte de a pune frisca daca vreti este optional).
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Savarine cu pesmet

Savarine cu pesmet

Cel mai mult a durat sa ma decid ce reteta sa aleg: cea cu aluat dospit (cu drojdie) sau cea cu pesmet.

54 voturi    15 comentarii
2h
Dulciuri diverse
savarine

savarine

laptele caldut +zaharul + ouale + drojdia de bere se bat la robot,se adauga faina ,uleiul se lasa

35 voturi    7 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Sunt tare gustoase. Eu am improvizat din cozonac, au fost tare bune.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte bune!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte bune!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 7 linguri de pesmet alb
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 500ml frisca
  • zahar vaniliat
  • un praf de copt
  • pentru sirop:200ml apa
  • 2 esente de rom
  • 3 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de joly-gina
Cozonac foarte pufos si aratos

Cozonac foarte pufos si aratos

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga

70 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Legume cu sos de soia

Legume cu sos de soia

Legumele se curata de coaja se taie in fasi lungi, se spala si se calesc cu o ligura de ulei de masline.

10 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Zambetul negresei

Zambetul negresei

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca

18 voturi    11 comentarii
30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt tare gustoase. Eu am improvizat din cozonac, au fost tare bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Boccelute cu visine