autor:

husni

» » Dulciuri diverse

Savarine

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 mai 2010

Ingrediente
Pt.aluat:-6 oua, -30 g de faina, -100 g de pesmet, -120 g de zahar, -citiva stropi de esenta de rom, , Pt.ornat:-gem de caise sau capsuni,500 ml de frisca, lichida,2 plicuri de intaritor de frisca., , Pt.sirop:-350 g de zahar, -450 ml de apa, -esenta de rom,dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 2h

33 voturi

Mod de preparare

Se ung 12 forme (eu ung 12 si pun 2 forme de briose;formele mele de savarina sint mai mici) cu unt,apoi se tapeteaza cu pesmet.Eu,topesc niste unt si cit e putin rece,ung formele cu o pensula;pun,apoi formele in frigider;cind untul de pe ele,e rece(cca 5 minute),le tapetez(formele) cu pesmet.
Aluatul se face asa:albusurile se bat bine,se pune,apoi,zaharul si citeva picaturi de esenta de rom;se bat,in continuare,pina se intaresc si zaharul se topeste.;se adauga,apoi,galbenusurile si se bate,totul,putin,pt a omogeniza compozitia.La sfirsit se adauga faina((cernuta) amestecata cu pesmetul si cu o lingura de lemn se amesteca usor compozitia,sa se omogenizeze.Daca va e teama de o eventuala nereusita,puneti 1/2 lingurita de praf de copt;praful de copt,cerneti-l cu faina.
Compozitia se imparte,cu o lingura,in toate formele.Acestea se pun intr-o tava(sa se poata manipula mai usor),care se pune in cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 30 minute.Dupa ce s-au copt,se rastoarna cu baza in sus,pe o tava si se lasa(acoperite)sa se raceasca(in bucatarie).
In acest timp,se face siropul:zaharul si apa se pun pe foc;dupa ce fierb,se lasa citeva secunde,apoi se stinge focul;cind este aproape rece,se pune esenta de rom,dupa gust.
Fiecarei savarine,rece,i se taie un capac(cca 1/3 din savarina),asa cum este asezata(cu fundu-n sus);savarinele si capacele lor,se insiropeaza din abundenta cu siropul facut.Se foloseste aproape tot siropul;mie,imi ramine,de obicei putin(cca80 ml).
Pe urma,se dau la rece,cel putin 3-4 ore(eu,las in frigider de seara pina dimineata).Daca se pune frisca imediat,frisca se va inmuia.
Apoi,pe fiecare savarina,se pune un strat de frisca,de cca 3 cm,apoi,se acopera cu capacul,uns cu gem.
Pe capac,peste gem,se face un mot(o rozeta) de frisca.

Pt.frisca,frisca lichida se bate cu intaritorul;intaritorul se pune in frisca lichida:se bat impreuna
Frisca e gata,cind un cutit lasa urme in ea;nu bateti mai mult;se poate taia.

POFTA BUNA !
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul lingura cu lingura ,se amesteca pesmetul cu praful de

3 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Savarine cu spuma de capsuni

Savarine cu spuma de capsuni

Dizolvam drojdia in lapte. Mixam oul cu zaharul,adaugam uleiul,laptele(cu drojdie),faina cernuta

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Sanda_Angelica Magdalena

    Sanda_Angelica Magdalena (Maestru bucatar):

    O reteta simpla si delicioasa am făcut-o de Pasti. Multumesc!

  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine):

    Am testat reteta ta de savarine si mi-au iesit excelente!Modificari nu am facut deloc retetei,doar capacelul l-am ornat cu gem de cirese!Mutlumim pentru reteta,atasez si rezultatul final!

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sanda Angelica Magdalena , 22 aprilie 2014

    Am testat reeteta cu savarine mi a ieșit perfect

  • Fara foto

    Boc Emilia , 24 octombrie 2013

    azi am facut si eu pentru prima oara retata asta de savarina si mia iesit exceptionala. cred ca sambata am so fac din nou . felicitari cofetarei :)

  • Fara foto

    Claudia Maria Jorj , 05 iulie 2013

    Am testat reeteta cu savarine mi a ieșit perfect

    • Fara foto

      Sonia Carpini , 05 iulie 2013

      Am testat reeteta cu savarine mi a ieșit perfect

    • Fara foto

      Nicu Hutanu , 05 iulie 2013

      vreau sa-mi fac dantura si nu gasesc in judet nici un cabinet care sa se apuce de mine din cauza ca sant alergic la anestezice dentare.unde sa ma duc? mam inbolnavit si de stomac din cauza ca nu mai pot mesteca mancarea.va rug ajutatima.

    • Fara foto

      Claudia Maria Jorj , 05 iulie 2013

      ce bune cred ca sunt.

    • Fara foto

      Mirela Chiriches , 20 iunie 2013

      buuuneeeeee,,,,,,! sunt la frigider.....gnammy.

    • Fara foto

      Mirela Chiriches , 18 iunie 2013

      azi le fac si eu....

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2010

      Bune ,foarte bune si apetisante! Felicitari Husni!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      mie mi se par ca se fac foarte rapit si nu sunt costisitoare deloc ,delicioase ,ale mele nu au iesit asa aspectoase ,felicitari

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Ieri,n-am putut intra pe gustos.Nu stiu de ce;scria mare: "Gustos va reveni" Multumesc ! Si mie imi plac mult savarinele;dar nu le fac f.des(de lene). Cind mi-e f.lene,sa fac savarine,fac una uriasa,in forma de guguluf,ca sa fie f.insiropata. Maria Elena,cite vrei;apoi,am scris ca imi ies 2 in plus(bonus),in formele mele.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Preferatele mele!!!aratã ca la patiserie,si ce arome!!!meriti toate stelutele!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Ce bunatate, Camelia, sunt perfecte. Acum pot sa iau 2 ca ai mai multe, nu? Sigur ca am salvat reteta.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Minunate savarine! Felicitari, Camy, pentru toate explicatiile pe care ni le dai!

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      nemaipomenite si eu ma inebunesc dupa ele,felicitari

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Vai Camelia draga cat am asteptat dupa savarinele astea minunate ! Lasa-ma sa le savurez in tihna, ca sunt delicioase...

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Ador savarinele...salvat si votat...o reteta de nota 10

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Tare apetisante...

    • Fara foto

      COSTY HUNNY , 19 mai 2010

      Mmmmmm.........arata foarte bine.....!felicitari

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Sunt foarte aspectoase si cu siguranta, deliciose ! Felicitari !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Nu pot sa spun,decat,minunata.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Foarte fine si aspectuoase!*****

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Vai, Cami, felicitari, ce bine arata!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Arata foarte bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Arata super...Imi place la nebunie acest desert...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

33 voturi

Ingrediente

  • Pt.aluat:-6 oua
  • -30 g de faina
  • -100 g de pesmet
  • -120 g de zahar
  • -citiva stropi de esenta de rom
  • Pt.ornat:-gem de caise sau capsuni,500 ml de frisca
  • lichida,2 plicuri de intaritor de frisca.
  • Pt.sirop:-350 g de zahar
  • -450 ml de apa
  • -esenta de rom,dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Bune ,foarte bune si apetisante! Felicitari Husni!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Clatite pufoase cu miere si nuci