autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

Savarine

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, 3 oua, 15g faina, 50g pesmet, 60g zahar, 1 plic zahar vanilat, o priza sare, Pentru ornat:, 250ml frisca lichida, 1 lingura zahar, 1 plic intaritor frisca, 10 capsuni proaspete, 1 lingura zahar, 1 plic Tort-Gelee rosu, Pentru sirop:, 1oog zahar, 200ml apa, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

27 voturi

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Camelia Husni de pe Gustos.ro

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem bine cu mixerul,pana capata o consistenta ca de bezea.Inglobam pe rand galbenusurile,iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu pesmetul.Se pune compozitia in formele unse si tapetate cu pesmet, si se coace in cuptorul incins la 160gC pentru 30 de minute.Sau pana trece testul scobitorii. (eu nu am avut forme de savarine,asa ca am folosit 4 forme de tarta si 4 forme de briose,ceva mai mici)Se scot din forme si se lasa la racit.Intre timp pregatim siropul.Intr-o craticioara se pune zaharul la caramelizat,apoi se stinge cu apa si se adauga esenta de rom dupa gust.Se lasa sa se raceasca bine.Apoi pregatim jeleul de capsuni.Se taie in jumatati capsunile se pun intr-o craticioara cu 1 lingura de zahar si se lasa sa fiarba 5-10 minute,apoi le pasam bine cu un blender pana optinem o crema fina.In aceata crema eu am adaugat un plic de Tort-Gelee rosu pentru intarire si luciu,Cu aceasta crema ungem capacele savarinelor.Sau puteti folosii orice altceva va place.Pregatim intre timp si frica,care se bate cu o lingura de zahar su un lic intaritor frisca.Se lasa la rece pana la momentul folosirii.
Dupa ce s-au racit, taiem capacele savarinelor,le insiropam bine,apoi le umplem cu frisca si le ornam dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine

Savarine

Se ung 12 forme (eu ung 12 si pun 2 forme de briose;formele mele de savarina sint mai mici) cu unt,apoi

33 voturi    25 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Se despart ouale. Se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zahar vanilat. Apoi

42 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirela Popa , 30 noiembrie 2013

    buuuuuuuuuuuuuuuuuuuun,f.buneeeeeeeeee

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

    cui nu-i plac savarinele?eu una le ador.

  • Puffy

    Puffy (Maestru bucatar) , 05 octombrie 2013

    Yummi!!! Trebuie sa fac si eu <3

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2012

      Ce pofta mi-ai facut si mie !!! Arata super si gustul minunat. Felicitari !!!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2010

      ce bune sunt! Felicitari!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Ce pofta mi-ai facut.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Felicitari !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      CE BINE ARATA

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Eugen,din pacate nu am si varianta de post.Poate Camelia, ca de la ea am preluat si eu reteta.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Minunate!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Excelenta rajitura!, cred ca nu ar fi rau sa ne expui si varianta de post?!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Ce frumoase savarine ti-au iesit.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Arata tare bine!

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Superbe! Felicitari!

    • Fara foto

      maria mihalache , 30 mai 2010

      Frumoase si gustoase.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Nu stiu de ce,n-a aparut poza;am pus o poza cu savarinele mele.O pun inca o data.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Frumoasa ideea cu capsuni;voi incerca.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      O minunatie...Sunt preferatele noastre ...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Aratã ca la patiserie!ador savarinele,felicitãri!*****

    • Fara foto

      Sidy , 30 mai 2010

      Vai Silvye ce bine arata !!! Sti doar ca sunt preferatele mele.... As fi in stare sa nu mananc nimic intr-o zi, doar savarine.... Ai de la mine punctaj maxim * * * * * Bravo !!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Te-ai tinut de cuant si ai facut si tu savarine! Aspectoase si cred ca sunt foarte bune, asa cum ne-ai obisnuit!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Interesant siropul caramel.

    • Ioana capsunica

      Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Delicios! Arata foarte bine!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      preferatele mele

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 oua
  • 15g faina
  • 50g pesmet
  • 60g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • o priza sare
  • Pentru ornat:
  • 250ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic intaritor frisca
  • 10 capsuni proaspete
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic Tort-Gelee rosu
  • Pentru sirop:
  • 1oog zahar
  • 200ml apa
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

COMY.M. (Chef de cuisine)

cui nu-i plac savarinele?eu una le ador.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nectarine si caise