autor:

Fara foto

» » Prajituri

Savarine

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2011

Ingrediente
5 oua,, 5 linguri zahar,, 5 linguri pesmet fin,, 1 lingura faina,, un praf de sare., Sirop:, 2 pahare apa (400 ml), 200 g zahar,, 3-5 linguri rom., Umplutura:, 300 g smantana pentru frisca,, 2-3 linguri zahar pudra,, gem de visine.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se bat cu zaharul, pana se intaresc bine.

Se adauga pe rand galbenusurile, batand in continuare pana se incorporeaza bine.

Faina se amesteca cu pesmetul, apoi se adauga in ploaie peste albusuri, amestecand bine (eu am batut tot timpul cu mixerul la viteza maxima si nu s-a lasat nici un pic).

Formele de savarina se ung cu unt se tapeteaza cu pesmet si se toarna compozitia in ele (eu nu am forme, dar am facut intr-o forma mare cu o gaura la mijloc; a iesit o savarina uriasa, pe care am taiat-o felii, ca la tort).

Se coc la 160° C pana ce prind o culoare aurie si trec testul cu scobitoarea.

Intre timp se prepara siropul.

Apa impreuna cu zaharul, se pun pe foc si se amesteca pana se topeste complet zaharul (nu trebuie sa fiarba). Se lasa sa se raceasca si se adauga romul.

Savarinele se scot din forme, si se aseaza intr-un vas cu peretii mai inalti. Se toarna siropul peste ele si se lasa la rece pana se absoarbe tot siropul.

Intre timp se bate frisca cu zaharul pudra (la viteza maxima, pana se intareste bine)

Se taie capacele savarinelor (nu se taie de tot; cand punem frisca apar ca la cofetarie) se pune frisca cu un posh pentru ornat, peste capace intindem putin gem de visine si peste gem, un mot de frisca.

Ca la cofetarie.

Sper sa va placa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine cu spuma de coacaze

Savarine cu spuma de coacaze

Se mixeaza oul cu drojdia si zaharul, pana devine cremos, apoi adaugam uleiul. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elisabeta Neculai (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

    Bune. Am facut si mi-au iesit aproape ca cele de cofetarie.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri pesmet fin,
  • 1 lingura faina,
  • un praf de sare.
  • Sirop:
  • 2 pahare apa (400 ml)
  • 200 g zahar,
  • 3-5 linguri rom.
  • Umplutura:
  • 300 g smantana pentru frisca,
  • 2-3 linguri zahar pudra,
  • gem de visine.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Fara foto

Elisabeta Neculai (Chef de cuisine)

Bune. Am facut si mi-au iesit aproape ca cele de cofetarie.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Deliciu cu glazura de portocale