autor:

Alice Ciobanu

» » Prajituri

Savarine

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2011

Ingrediente
pentru compoziţia de savarine:, , 6 ouă, , 7 linguri de pesmet, , 1 praf de sare, , 6 linguri de zahăr, , pentru însiropat:, , 2 pahare apă, , 1 pahar de zahăr, , o esenţă de rom, , pentru frişcă:, , 500 ml smântână pentru frişcă (eu am folosit 250 ml frişcă lichidă), , 2 linguri zahăr pudră, , un plic de întăritor pentru frişcă, , puţin jeleu, gem tare...eu am folosit gem de caise făcut de tata :))

Dificultate: Medie Timp: 59 min

14 voturi

Mod de preparare

Am separat ouăle, iar gălbenuşurile le-am frecat cu 3 linguri de zahăr, până au căpătat o consisteţă spumoasă, cremoasă mai bine spus.

Albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare, după care am adăugat 3 linguri de zahăr şi am mixat continuu, ca la bezea, până s-a dizolvat tot zahărul şi am obţinut o spumă tare.

Pesmetul l-am încorporat în gălbenuşuri, după care am adăugat şi spuma de albuşuri, încorporând-o încet cu o lingură de lemn.
Am turnat apoi compoziţia în tăviţele speciale, ondulate, tapetate cu unt şi făină şi am dat la cuptor pentru vreo 15 minute, dar am făcut testul cu scobitoarea.
Separat, într-o cratiţă am făcut un sirop din 2 pahare de apă şi un pahar de zahăr...fierte puţin. La sfârşit am pus şi esenţa de rom.

Savarinele, fiebinţi, se însiropează. Laura spunea că se "plojează" în sirop. Mie mi-a fost frică să le plonjez, pentru că pesmetul absoarbe foarte repede şi m-am temut să nu se dezintegreze.. :)) aşa că le-am însiropat cu lingura turnând sirop din belşug. După ce s-au răcit am tăiat câte un capac din fiecare. Am pus un strat de frişcă. Frişcă am făcut-o mixând frişca lichidă cu zahărul şi întăritorul de frişcă. Capacul savarinei l-am uns cu puţin gem de caise, făcut de tata (home made ) şi l-am pus apoi, încet peste stratul de frişcă. Deasupra am făcut un mic moţ de frişcă, aşa...pentru efect.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine

Savarine

Blatul: se separa ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema albicioasa. Albusurile

12 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Se ung 12 forme (eu ung 12 si pun 2 forme de briose;formele mele de savarina sint mai mici) cu unt,apoi

33 voturi    25 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Boc_Emilia

    Boc_Emilia (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2013

    yamyyy

  • Fara foto

    Claudia Erdei , 03 octombrie 2013

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Dificultate

Medie

Timp

59 min

14 voturi

Ingrediente

  • pentru compoziţia de savarine:
  • 6 ouă
  • 7 linguri de pesmet
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri de zahăr
  • pentru însiropat:
  • 2 pahare apă
  • 1 pahar de zahăr
  • o esenţă de rom
  • pentru frişcă:
  • 500 ml smântână pentru frişcă (eu am folosit 250 ml frişcă lichidă)
  • 2 linguri zahăr pudră
  • un plic de întăritor pentru frişcă
  • puţin jeleu
  • gem tare...eu am folosit gem de caise făcut de tata :))

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Boc_Emilia

Boc_Emilia (Chef de cuisine)

yamyyy

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă de post