autor:

cami.giana

» » Dulciuri diverse

savarine

Autor: cami.giana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 20 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cami.giana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 20 iulie 2012

Ingrediente
Compozitie pentru 10 savarine, aluat:, - 250g faina, - 7g drojdie uscata, - 30 g zahar, - 125ml lapte cald, - 2 oua, - 45 ml ulei(unt nesarat topit), siropul:, - 1L apa, - 500g zahar, - 30ml esenta rom(extract de rom), - coaja de lamaie si portocala, jeleu:, - 1 plic jeleu rosu de la Dr. Oetker(eu am folosit gem de cirese, capsuni sau zmeura), , - 400g frisca batuta nu foarte tare.

Dificultate: Medie Timp: 12h

8 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca faina si drojdia. Se adauga zaharul, laptele cald si ouale si se amesteca(se poate amesteca cu mixerul cu paletele pentru aluat, cu ligura de lemn sau melamina sau cu mana) pana la omogenizare. Se adauga uleiul si se mai amesteca putin pana la omogenzarea completa.

Se aseaza formele intr-o tava se ung cu ulei, apoi se umplu cu 1 lingura si jumatate din aluat si o lasam la dospit intr-un loc cald(ferit de curent) aproximativ 30 minute.

In acest timp cuptorul se incinge si se coc foc mediu pe randul din mijloc 30 - 40 minute( daca vi se par ca sunt prea inchise la culoare puteti da apoi usor coaja prin razuitoare, va avea un aspect mai pufos, mie asa imi plac).

Se lasa la racit in forme(eu le-am lasat pana a doua zi dimineata, deoarece le-am gacut seara).

Siropul se face fierband apa cu zaharul si coaja de lamaie si portocala, iar esenta se pune dupa ce se raceste. Savarinele scoase din forma se aseaza intr-un vas mai adanc, se toarna siropul peste ele si se lasa aproximativ 2ore intorcandu-se pe ambele parti(daca va plac mai puti insiropate le lasati doar 30minute si le mai puneti 2 linguri sirop in interior dupa ce ati taiat capacul), se pune in frigider.

Fiecare savarina se unge pe capac cu jeleu sau gem, apoi se orneaza cu frisca cu ajutorul unui pos.

Dupa ce le-ati lasat in frigider aproximativ 2ore le puteti servi.

Savuroasa, dulce si pufoasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Savarine cu pesmet

Savarine cu pesmet

Cel mai mult a durat sa ma decid ce reteta sa aleg: cea cu aluat dospit (cu drojdie) sau cea cu pesmet.

50 voturi    15 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • cami.giana

    cami.giana (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

    multumesc!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 29 iulie 2012

    Delicioase si cu un bun aspect!*****

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Ce deliciu!!!

Dificultate

Medie

Timp

12h

8 voturi

Ingrediente

  • Compozitie pentru 10 savarine
  • aluat:
  • - 250g faina
  • - 7g drojdie uscata
  • - 30 g zahar
  • - 125ml lapte cald
  • - 2 oua
  • - 45 ml ulei(unt nesarat topit)
  • siropul:
  • - 1L apa
  • - 500g zahar
  • - 30ml esenta rom(extract de rom)
  • - coaja de lamaie si portocala
  • jeleu:
  • - 1 plic jeleu rosu de la Dr. Oetker(eu am folosit gem de cirese
  • capsuni sau zmeura)
  • - 400g frisca batuta nu foarte tare.

Raporteaza reteta

Retete
de cami.giana
Gogosi grecesti cu sirop de miere si pudrate cu scortisoara

Gogosi grecesti cu sirop de miere si pudrate cu scortisoara

Se pune faina si drojdia intr-un castron si se amesteca bine. Se adauga si coaja rasa de portocala

4 voturi    5 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
cartofi  prajiti

cartofi prajiti

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja impreuna cu usturoiul. Se lasa la fiert aproximativ

2 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor cu parmezan

Cartofi la cuptor cu parmezan

Cartofii se curata de coaja(sau se spala f bine), se taie pai si se lasa in apa, in sita, aproximativ

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

cami.giana (Chef de cuisine)

multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Muffins cu crema de vanilie