autor:

Milica_Leoreanu

» » Prajituri

Savarine

Autor: Milica_Leoreanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Milica_Leoreanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 februarie 2013

Ingrediente
Ingrediente: 200 gr. faina,15 gr. drojdie, 200 ml. lapte, 1 ou, 20 gr. zahar, 30 ml. ulei, sare, 2 plicuri zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca drojdia cu putin zahar pana se lichefiaza, apoi se dilueaza cu 150 ml. lapte caldut si cu putina faina,se lasa sa creasca.Dupa ce a crescut se adauga peste faina,ou si zahar si se amesteca cu restul de lapte caldut.La inceput se amesteca cu lingura pana se omogenizeaza toate,adaugam uleiul si incepem sa framantam cu mana.Va iesi o coca foarte moale pe care o lasam sa dospeasca. Dupa ce a crescut se ia cu lingura si se pune in forme.Se lasa formele la caldura pana ce coca isi dubleaza volumul,apoi se coc in cuptorul incins pana se rumenesc frumos deasupra.Intre timp facem un sirop din:500 ml.apa,400gr.zahar,zeama de la o lamaie se pun pe foc pana se topeste zaharul.Se da la racit.In acest sirop se inmoaie savarinele racite apoi se pun cu fata in jos pe un gratar ,eu le-am pus pe gratarul aragazului asezat deasupra tavii in care am copt savarinele.Deasupra le-am uns cu un jeleu facut din zeama de compot de visine si gelatina,apoi le-am taiat un capacel si le-am umplut cu frisca batuta .Sunt dementiale!
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine

Savarine

Blatul: se separa ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema albicioasa. Albusurile

12 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin spumoase. La fel albusurile se bat spuma. In

3 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    foarte frumoasa prezentare !!!!!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    Foarte frumoase

  • Simona

    Simona (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    Absolut perfecte! Felicitari!

    • Milica_Leoreanu

      Milica_Leoreanu (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Multumesc de aprecieri,sa stiti ca in familia mea sunt cele mai apreciate prajituri.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Delicioase...Preferatele mele...

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Chiar nu am mai facut de multa vreme. Sunt foarte bune.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Delicioase si bune "motatele" facute de tine ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 200 gr. faina,15 gr. drojdie
  • 200 ml. lapte
  • 1 ou
  • 20 gr. zahar
  • 30 ml. ulei
  • sare
  • 2 plicuri zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Milica_Leoreanu
Rulada cu nuca de cocos

Rulada cu nuca de cocos

Se pun pe foc, intr-o cratita, 2ooml.de lapte cu 200 gr. de zahar si 2-3 lg. de cacao. Se amesteca

12 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri
Eclere

Eclere

Apa impreuna cu uleiul se pun intr-o oala la fiert,cand da in clocot se adauga faina toata odata,se

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Chec in trei culori

Chec in trei culori

Mod de preparare compozitie galbena:-se separa ouale -galbenusurile

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

foarte frumoasa prezentare !!!!!!!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tort de clatite