autor:

Milica_Leoreanu

» » Prajituri

Savarine

Autor: Milica_Leoreanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Milica_Leoreanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 februarie 2013

Ingrediente
Ingrediente: 200 gr. faina,15 gr. drojdie, 200 ml. lapte, 1 ou, 20 gr. zahar, 30 ml. ulei, sare, 2 plicuri zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca drojdia cu putin zahar pana se lichefiaza, apoi se dilueaza cu 150 ml. lapte caldut si cu putina faina,se lasa sa creasca.Dupa ce a crescut se adauga peste faina,ou si zahar si se amesteca cu restul de lapte caldut.La inceput se amesteca cu lingura pana se omogenizeaza toate,adaugam uleiul si incepem sa framantam cu mana.Va iesi o coca foarte moale pe care o lasam sa dospeasca. Dupa ce a crescut se ia cu lingura si se pune in forme.Se lasa formele la caldura pana ce coca isi dubleaza volumul,apoi se coc in cuptorul incins pana se rumenesc frumos deasupra.Intre timp facem un sirop din:500 ml.apa,400gr.zahar,zeama de la o lamaie se pun pe foc pana se topeste zaharul.Se da la racit.In acest sirop se inmoaie savarinele racite apoi se pun cu fata in jos pe un gratar ,eu le-am pus pe gratarul aragazului asezat deasupra tavii in care am copt savarinele.Deasupra le-am uns cu un jeleu facut din zeama de compot de visine si gelatina,apoi le-am taiat un capacel si le-am umplut cu frisca batuta .Sunt dementiale!
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine cu spuma de capsuni

Savarine cu spuma de capsuni

Dizolvam drojdia in lapte. Mixam oul cu zaharul,adaugam uleiul,laptele(cu drojdie),faina cernuta

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri
Savarine cu frisca

Savarine cu frisca

Dizolvam drojdia si zaharul in 150 ml lapte caldut si il lasam deoparte 5 minute. Cernem faina intr-un

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    foarte frumoasa prezentare !!!!!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    Foarte frumoase

  • Simona

    Simona (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    Absolut perfecte! Felicitari!

    • Milica_Leoreanu

      Milica_Leoreanu (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Multumesc de aprecieri,sa stiti ca in familia mea sunt cele mai apreciate prajituri.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Delicioase...Preferatele mele...

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Chiar nu am mai facut de multa vreme. Sunt foarte bune.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Delicioase si bune "motatele" facute de tine ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 200 gr. faina,15 gr. drojdie
  • 200 ml. lapte
  • 1 ou
  • 20 gr. zahar
  • 30 ml. ulei
  • sare
  • 2 plicuri zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Milica_Leoreanu
Rulada cu nuca de cocos

Rulada cu nuca de cocos

Se pun pe foc, intr-o cratita, 2ooml.de lapte cu 200 gr. de zahar si 2-3 lg. de cacao. Se amesteca

12 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri
Eclere

Eclere

Apa impreuna cu uleiul se pun intr-o oala la fiert,cand da in clocot se adauga faina toata odata,se

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Chec in trei culori

Chec in trei culori

Mod de preparare compozitie galbena:-se separa ouale -galbenusurile

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

foarte frumoasa prezentare !!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura ieftina si rapida