autor:

Patty_Patty

» » Dulciuri diverse

Savarine

Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Ingrediente
250 g faina, 150 ml lapte cald, 5 g drojdie uscata, 1 lingura zahar, 30 ml ulei, 2 oua, sare, Pentru sirop:, 400 ml apa, 150 g zahar, esenta de vanilie, Pentru decor:, 500 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 59 min

4 voturi

Mod de preparare

Intr-o cana vom amesteca laptele cald cu drojdia si zaharul,iar apoi le vom turna peste faina ce a fost pusa initial intr-un castron.Vom amesteca,apoi vom pune la final ouale si uleiul omogenizand bine compozitia.Va rezulta un aluat moale,ca de cozonac.Se pune deasupra castronului folie alimentara si se lasa la loc cald sa creasca timp de 30 minute.
Intre timp se pregatesc formele pentru copt care se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina alba.Cand aluatul si-a dublat volumul umplem,cu ajutorul linguritei, formele si m-ai lasam la crescut inca 15 minute.Dupa acest timp se baga tava la cuptor pentru 25 minute la foc mic.Cat timp savarinele stau la cuptor, vom pregati siropul,amestecand apa cu zaharul si esenta si punand pe foc pana ce incepe sa fiarba.Cand siropul este gata ,dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Pentru asamblarea savarinelor,vom taia capacul si le vom trece prin sirop.La final se decoreaza cu frisca(frisca lichida rece mixata) si ciocolata/fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
savarine

savarine

laptele caldut +zaharul + ouale + drojdia de bere se bat la robot,se adauga faina ,uleiul se lasa

35 voturi    7 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu spuma de coacaze

Savarine cu spuma de coacaze

Se mixeaza oul cu drojdia si zaharul, pana devine cremos, apoi adaugam uleiul. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

59 min

4 voturi

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 150 ml lapte cald
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 30 ml ulei
  • 2 oua
  • sare
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • 500 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Patty_Patty
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

65 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

16 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
trandafiri din ciocolata