autor:

Fara foto

» » Prajituri

Savarine

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2016

Ingrediente
INGREDIENTE:250 gr faina,2 oua,150 ml lapte cald,30 ml ulei,1 lingura zahar,un praf de sare si 1 drojdie uscata(MAX 7 GR.), Pentru sirop: 400 ml apa,150 gr zahar,1 esenta rom., Pentru decor: 500 ml frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut dizolvam drojdia.Le amestecam impreuna si apoi adaugam treptat faina.Lasam sa dospeasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.Din compozitie putem cu lingura in formele de savarine (eu am folosit formele mai mari pentru cosulete) doar trei sferturi din forma dospita si mai lasam cam 15-20 minute la dospit.Apoi le coacem la foc potrivit 30-35 minute pana capata o culoare maronie. Intre timp punem apa cu zaharul la fiert 2- 3 minute sa dea in clocote il lasam la racit si apoi adaugam esenta de rom. Frisca o batem tare cu mixerul 2-3 minute.

.Dupa ce s-au copt le scoatem din forme le intoarcem le taiem un capacel dar nu de tot apoi le scufundam in sirop pe fiecare in parte si le asezam pe o tava.Umplem savarinele cu frisca cu ajutorul unui pos si le ornam cu gem de capsuni (dupa preferinte).
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine

Savarine

Se ung 12 forme (eu ung 12 si pun 2 forme de briose;formele mele de savarina sint mai mici) cu unt,apoi

34 voturi    25 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Mai intai se ung formele cu unt si se tapeteaza cu faina. Se bat albusurile cu un praf de sare pana

7 voturi    6 comentarii
3h 50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Micu Elena , 30 ianuarie 2016

    Pai și de unde iau formele ?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

9 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE:250 gr faina,2 oua,150 ml lapte cald,30 ml ulei,1 lingura zahar,un praf de sare si 1 drojdie uscata(MAX 7 GR.)
  • Pentru sirop: 400 ml apa,150 gr zahar,1 esenta rom.
  • Pentru decor: 500 ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Bogracs

Bogracs

Cureti ceapa, morcovii, ardeii, le speli si le tai marunt. Pui in ceaun uleiul sa se incinga apoi

0 voturi    0 comentarii
3h
Supe de carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Faguri Faguri

Se amesteca toate ingredientele, apoi se pune câte puțin în forma de copt incinsa. Se coc și pe o parte și pe cealaltă,

0 voturi    0 comentarii
1h 59 min
Dulciuri diverse
Prajitura Felie de lapte Prajitura Felie de lapte

Separa albușurile de gălbenușuri. Mixează albușurile cu un praf de sare. Gălbenușurile se mixează cu zahărul, se adaugă uleiul

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise si bezea