autor:

Fara foto

» » Prajituri

Savarine

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2016

Ingrediente
INGREDIENTE:250 gr faina,2 oua,150 ml lapte cald,30 ml ulei,1 lingura zahar,un praf de sare si 1 drojdie uscata(MAX 7 GR.), Pentru sirop: 400 ml apa,150 gr zahar,1 esenta rom., Pentru decor: 500 ml frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut dizolvam drojdia.Le amestecam impreuna si apoi adaugam treptat faina.Lasam sa dospeasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.Din compozitie putem cu lingura in formele de savarine (eu am folosit formele mai mari pentru cosulete) doar trei sferturi din forma dospita si mai lasam cam 15-20 minute la dospit.Apoi le coacem la foc potrivit 30-35 minute pana capata o culoare maronie. Intre timp punem apa cu zaharul la fiert 2- 3 minute sa dea in clocote il lasam la racit si apoi adaugam esenta de rom. Frisca o batem tare cu mixerul 2-3 minute.

.Dupa ce s-au copt le scoatem din forme le intoarcem le taiem un capacel dar nu de tot apoi le scufundam in sirop pe fiecare in parte si le asezam pe o tava.Umplem savarinele cu frisca cu ajutorul unui pos si le ornam cu gem de capsuni (dupa preferinte).
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine

Savarine

Se despart ouale. Se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zahar vanilat. Apoi

43 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Savarine

Savarine

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Camelia Husni de pe Gustos.ro Separam albusurile de

27 voturi    24 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Micu Elena , 30 ianuarie 2016

    Pai și de unde iau formele ?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

8 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE:250 gr faina,2 oua,150 ml lapte cald,30 ml ulei,1 lingura zahar,un praf de sare si 1 drojdie uscata(MAX 7 GR.)
  • Pentru sirop: 400 ml apa,150 gr zahar,1 esenta rom.
  • Pentru decor: 500 ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Bogracs

Bogracs

Cureti ceapa, morcovii, ardeii, le speli si le tai marunt. Pui in ceaun uleiul sa se incinga apoi

0 voturi    0 comentarii
3h
Supe de carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura Noire Prajitura Noire

Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulada de ciocolata cu branza de vaci