autor:

andraconstantinescu

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Savarine cu dulceata de zmeura

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2016

Ingrediente
Savarine:, 500 g faina, 20 g drojdie proaspata, doua linguri zahar, 300 ml lapte caldut, 4 oua, un praf de sare, 60 ml ulei., Sirop:, 800 ml apa, 300 g zahar, esenta de rom., Decor:, circa 400 ml frisca lichida (tinuta la frigider), 12 linguri de dulceata de zmeura., Sunt necesare 12 forme mari din silicon pentru briose.

Dificultate: Medie Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Savarine:

Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut, apoi se toarna in gropita. Se adauga ouale, sarea si uleiul si se amesteca totul cu o spatula de silicon pana cand se obtine un aluat moale. Se acopera castronul cu o folie si se pune intr-un loc cald, ferit de curentii reci de aer.

Cand aluatul si-a dublat volumul, se ung cu ulei formele de briose si se distribuie aluatul uniform in ele. Se pun pe o tava si se baga intr-un sac menajer, formandu-se o "cupola" deasupra pentru a nu se lipi aluatul de sac. Se lasa la crescut inca 10-15 minute intr-un loc cald si se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Dupa ce savarinele au crescut, se indeparteaza sacul menajer cu mare grija si se introduce tava la cuptor. Atentie! Nu se deschide cuptorul deloc! Dupa ce s-au rumenit frumos, se stinge cuptorul si se mai lasa acolo 10-15 minute, apoi se poate scoate tava.

Sirop:

Apa si zaharul se pun la fiert intr-un vas pana cand zaharul se dizolva complet, apoi se lasa sa se raceasca. Cand siropul s-a racit complet, se adauga esenta de rom.

Asamblare:

Frisca lichida se bate intr-un castron mare cu ajutorul unui mixer.

Savarinele se scot din forme dupa ce s-au racit complet si din partea care a fost in josul formelor se taie 3/4 pentru a forma un capac.

Fiecare savarina se scufunda, pe rand, in sirop, dupa care se aseaza pe o tava.

Se umple un posh cu frisca si se decoreaza fiecare savarina, sub capacul format. Deasupra capacului se adauga cate o lingura de dulceata de zmeura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bezele lipicioase si cremoase

Bezele lipicioase si cremoase

Se incalzeste zaharul si se incorporeaza in albusuri, putin cate putin, in timp ce acestea se bat

2 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Tartă bakewell cu cremă frangipane

Tartă bakewell cu cremă frangipane

1. Într-o cratiţă, la foc mediu, se pun fructele de pădure (direct din congelator), se adaugă

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • Savarine:
  • 500 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • doua linguri zahar
  • 300 ml lapte caldut
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 60 ml ulei.
  • Sirop:
  • 800 ml apa
  • 300 g zahar
  • esenta de rom.
  • Decor:
  • circa 400 ml frisca lichida (tinuta la frigider)
  • 12 linguri de dulceata de zmeura.
  • Sunt necesare 12 forme mari din silicon pentru briose.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Prajitura cu mere si nuci, de post

Prajitura cu mere si nuci, de post

Dupa ce merele au fost curatate de coaja, cotor si seminte, spalate si rase, iar nucile sparte, curatate

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni si spuma