autor:

andraconstantinescu

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Savarine cu dulceata de zmeura

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2016

Ingrediente
Savarine:, 500 g faina, 20 g drojdie proaspata, doua linguri zahar, 300 ml lapte caldut, 4 oua, un praf de sare, 60 ml ulei., Sirop:, 800 ml apa, 300 g zahar, esenta de rom., Decor:, circa 400 ml frisca lichida (tinuta la frigider), 12 linguri de dulceata de zmeura., Sunt necesare 12 forme mari din silicon pentru briose.

Dificultate: Medie Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Savarine:

Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut, apoi se toarna in gropita. Se adauga ouale, sarea si uleiul si se amesteca totul cu o spatula de silicon pana cand se obtine un aluat moale. Se acopera castronul cu o folie si se pune intr-un loc cald, ferit de curentii reci de aer.

Cand aluatul si-a dublat volumul, se ung cu ulei formele de briose si se distribuie aluatul uniform in ele. Se pun pe o tava si se baga intr-un sac menajer, formandu-se o "cupola" deasupra pentru a nu se lipi aluatul de sac. Se lasa la crescut inca 10-15 minute intr-un loc cald si se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Dupa ce savarinele au crescut, se indeparteaza sacul menajer cu mare grija si se introduce tava la cuptor. Atentie! Nu se deschide cuptorul deloc! Dupa ce s-au rumenit frumos, se stinge cuptorul si se mai lasa acolo 10-15 minute, apoi se poate scoate tava.

Sirop:

Apa si zaharul se pun la fiert intr-un vas pana cand zaharul se dizolva complet, apoi se lasa sa se raceasca. Cand siropul s-a racit complet, se adauga esenta de rom.

Asamblare:

Frisca lichida se bate intr-un castron mare cu ajutorul unui mixer.

Savarinele se scot din forme dupa ce s-au racit complet si din partea care a fost in josul formelor se taie 3/4 pentru a forma un capac.

Fiecare savarina se scufunda, pe rand, in sirop, dupa care se aseaza pe o tava.

Se umple un posh cu frisca si se decoreaza fiecare savarina, sub capacul format. Deasupra capacului se adauga cate o lingura de dulceata de zmeura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul ca la bezea. Apoi se

31 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

23 voturi    6 comentarii
2h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • Savarine:
  • 500 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • doua linguri zahar
  • 300 ml lapte caldut
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 60 ml ulei.
  • Sirop:
  • 800 ml apa
  • 300 g zahar
  • esenta de rom.
  • Decor:
  • circa 400 ml frisca lichida (tinuta la frigider)
  • 12 linguri de dulceata de zmeura.
  • Sunt necesare 12 forme mari din silicon pentru briose.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Prajitura cu mere si nuci, de post

Prajitura cu mere si nuci, de post

Dupa ce merele au fost curatate de coaja, cotor si seminte, spalate si rase, iar nucile sparte, curatate

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Eclere