autor:

anamaria

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Savarine cu spuma de capsuni

Autor: anamaria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anamaria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2012

Ingrediente
Ingrediente:, 250 g faina, 1 ou, 200 ml lapte, 1 plic drojdie uscata, 2 linguri zahar, 2 linguri ulei, un praf de sare, , 300 ml frisca lichida, 300-350 g capsuni, , Pentru sirop :, 200 g zahar, 400-500 ml apa, esenta dupa plac

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in lapte.
Mixam oul cu zaharul,adaugam uleiul,laptele(cu drojdie),faina cernuta si un praf de sare,mixam in continuare pana rezulta un aluat omogen cu consistenta unei smantani.
Ungem formele de savarina(mini tarte,muffins,e aveti) cu putin ulei si le umplem cam 2/3 cu aluat.
Le lasam la dospit 30 de minute dupa care le dam la cuptor pentru 30 de minute,pana se rumenesc frumos.
In acest timp,pregatim umplutura si siropul:
Pentru crema mixam intr-un bol frisca.
In alt bol zdrobim capsunii si ii adaugam peste frisca,mixand pana se incorporeaza total.
Pentru sirop fierbem zaharul cu apa,pana s-a topit de tot zaharul si adaugam esenta(optional).
Dupa ce s-au racit savarinele,li se taie cate un capacel,le tavalim bine in siropul de zahar si le umplem cu spuma de capsuni.


Enjoy !
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Muffins/briose cu dulceata de afine

Muffins/briose cu dulceata de afine

Laptele, oul si uleiul se amesteca si se bat cu telul. Apoi se adauga la amestecul de ingrediente

6 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri
Muffins ( briose) mozaicate

Muffins ( briose) mozaicate

Faina se amesteca bine cu praful de copt si cu cel de budinca de vanilie. Ouale le mixam bine cu

9 voturi    15 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Müller Marieta , 26 iunie 2014

    In crema de frisca si capsuni nu se adauga zahar?

  • Fara foto

    desire , 07 iunie 2013

    cate savarine iti ies din aluat?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    Foarte frumoase savarinele tale, cu capsuni cred ca sunt un deliciu. Savarina mea este pt situatie de criza, buna si ea.

    • anamaria

      anamaria (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

      Sa o incerci cu spuma de capsuni sa vezi ce deliciu va iesi :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Savarina, ramane printre deserturile preferate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 300 ml frisca lichida
  • 300-350 g capsuni
  • Pentru sirop :
  • 200 g zahar
  • 400-500 ml apa
  • esenta dupa plac

Raporteaza reteta

Retete
de anamaria
Pasta de branza dulce cu legume

Pasta de branza dulce cu legume

optional se pot adauga alte legume proaspete se poate face atat cu branza de vaci,telemea etc Pentru

3 voturi    2 comentarii
20 min
Salate diverse
Inghetata de ananas

Inghetata de ananas

Curatam ananasul,il taiem cubulete si il punem in robotul de bucatararie. Mixam pana devine o pasta

0 voturi    2 comentarii
20 min
Inghetate
Cheesecake cu lapte condensat

Cheesecake cu lapte condensat

Sfarmam biscuitii in robotul de bucatarie sau ii punem intr-o punga si cu ajutorul facaletului ii

1 vot    2 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

desire

cate savarine iti ies din aluat?

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Muffins ciocolatosi a la Laura S.