Savarine imbatate cu crema de ciocolata

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr 24 de savarine
  • 500 gr de faina
  • 1/2pahar de zahar
  • 200 gr de unt topit
  • 50 gr de drojdie
  • 5oua mari
  • coaja de lamaie
  • 1pahar de apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • ptr sirop
  • 5pahare de apa
  • 11/2pahar zahar
  • 1/2 lamaie coaja
  • 1/2portocala coaja
  • 1/2pahar de rom
  • ptr crema de ciocolata
  • 500 ml de smantana de frisca
  • 100 gr de ciocolata amara
  • 1lingura de budinca de ciocolata instant=nu trebuie sa fiarba

Mod de preparare

In robotul de bucatarie se pune faina, drojdia, zaharul, sarea si coaja de lamaie si se amesteca impreuna, se adauga untul topit si ouale si amestecam in cateva pulsuri, pana totul se amesteca, se adauga apa treptat pana aluatul este omogen lipicios si se poate aranja cu spritul. Se transfera aluatul intr-un vas curat, se acopera cu naylon si se lata la dospit jumatate de ora. Se transfera intr-o punga ptr sprit si se pun in forme de mufffins pana la 2/3 din capacitate, lasam la dospit inca jumatate de ora. Incalzim la 180 degrade si le coacem 20 de minute pana sunt rumenite auriu.

Cand sunt coapte le lasam sa se raceasca si pregatim siropul.

Pregatim siropul intr-o cratita adanca punem zaharul apa si pastaiile de vanilie deasemeni cojile de lamaie si portocale si lasam pana zaharul s-a topit, se ia de pe foc si se adauga romul.

Cand savarinele sunt reci dupa coacere reintoarcem siropul pe foc mic si cu o lingura cu gauri punem savarinele in siropul cald si le lasam 2-3 minute sa absoarba siropul dupa care le scoatem pe un platou. La savarinele cu ciocolata este bine de schimbat romul cu lichior de ciocolata.

Crema - incalzim intr-o craticioara o smantana de frisca pana ajunge la punctul de fierbere amestecam ciocolata inauntru si lasam sa se raceasca doua ore. Dupa doua ore mixam cealalta smantana cu budinca de ciocolata si adaugam si crema si mixam pana avem o crema de ciocolata pe care o punem cu spritul pe savarine. Sunt delicoase minunate ptr o masa festiva.

Se poate umple savarinele si cu frisca batand smantana cu 2 linguri de zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise