autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Savarine imbatate cu crema de ciocolata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2013

Ingrediente
ptr 24 de savarine, 500 gr de faina, 1/2pahar de zahar, 200 gr de unt topit, 50 gr de drojdie, 5oua mari, coaja de lamaie, 1pahar de apa, 1/2 lingurita de sare, , ptr sirop, 5pahare de apa, 11/2pahar zahar, 1/2 lamaie coaja, 1/2portocala coaja, 1/2pahar de rom, , ptr crema de ciocolata, 500 ml de smantana de frisca, 100 gr de ciocolata amara, 1lingura de budinca de ciocolata instant=nu trebuie sa fiarba

Dificultate: Redusa Timp: 2h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

In robotul de bucatarie se pune faina, drojdia, zaharul, sarea si coaja de lamaie si se amesteca impreuna, se adauga untul topit si ouale si amestecam in cateva pulsuri, pana totul se amesteca, se adauga apa treptat pana aluatul este omogen lipicios si se poate aranja cu spritul. Se transfera aluatul intr-un vas curat, se acopera cu naylon si se lata la dospit jumatate de ora. Se transfera intr-o punga ptr sprit si se pun in forme de mufffins pana la 2/3 din capacitate, lasam la dospit inca jumatate de ora. Incalzim la 180 degrade si le coacem 20 de minute pana sunt rumenite auriu.

Cand sunt coapte le lasam sa se raceasca si pregatim siropul.

Pregatim siropul intr-o cratita adanca punem zaharul apa si pastaiile de vanilie deasemeni cojile de lamaie si portocale si lasam pana zaharul s-a topit, se ia de pe foc si se adauga romul.

Cand savarinele sunt reci dupa coacere reintoarcem siropul pe foc mic si cu o lingura cu gauri punem savarinele in siropul cald si le lasam 2-3 minute sa absoarba siropul dupa care le scoatem pe un platou. La savarinele cu ciocolata este bine de schimbat romul cu lichior de ciocolata.

Crema - incalzim intr-o craticioara o smantana de frisca pana ajunge la punctul de fierbere amestecam ciocolata inauntru si lasam sa se raceasca doua ore. Dupa doua ore mixam cealalta smantana cu budinca de ciocolata si adaugam si crema si mixam pana avem o crema de ciocolata pe care o punem cu spritul pe savarine. Sunt delicoase minunate ptr o masa festiva.

Se poate umple savarinele si cu frisca batand smantana cu 2 linguri de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine imbatate cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu fructe de padure

Briose cu fructe de padure

Fructele de padure se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Se

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Intr-o cratita mai incapatoare se pune pe foc, laptele ciocolata si zaharul.Amestecam pana se topeste

28 voturi    12 comentarii
40h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • ptr 24 de savarine
  • 500 gr de faina
  • 1/2pahar de zahar
  • 200 gr de unt topit
  • 50 gr de drojdie
  • 5oua mari
  • coaja de lamaie
  • 1pahar de apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • ptr sirop
  • 5pahare de apa
  • 11/2pahar zahar
  • 1/2 lamaie coaja
  • 1/2portocala coaja
  • 1/2pahar de rom
  • ptr crema de ciocolata
  • 500 ml de smantana de frisca
  • 100 gr de ciocolata amara
  • 1lingura de budinca de ciocolata instant=nu trebuie sa fiarba

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Biscuiti cu unt si fulgi de ovaz