Ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat se bat cu telul la rece,timp de 10 minute.Se pune vasul la fac slab si se bate compozitia inca 10 minute.Se repeta operatia pana cand se ingroase si se intareste compozitia.Se incorporeaza usor faina.Se unge cu unt formele de savarina,se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia.Se coc la foc mic 35-40 de minute (in functie de cuptor).
Se rastoarna din forme si se taie deasupra ca un capacel ,dar trebuie sa mai ramana o margine de sustinere intre capacel si partea de jos.
Pentru sirop,se fierbe apa cu zaharul 5-10 minute si dupa ce se opreste focul se adauga romul.Se pot insiropa savarinele cat sunt calde cu siropul rece sau se toarna siropul cald peste savarina rece.Se unge cu gem,jeleu sau gelatina colorata si se orneaza cu frisca.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii