Ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat se bat cu telul la rece,timp de 10 minute.Se pune vasul la fac slab si se bate compozitia inca 10 minute.Se repeta operatia pana cand se ingroase si se intareste compozitia.Se incorporeaza usor faina.Se unge cu unt formele de savarina,se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia.Se coc la foc mic 35-40 de minute (in functie de cuptor).
Se rastoarna din forme si se taie deasupra ca un capacel ,dar trebuie sa mai ramana o margine de sustinere intre capacel si partea de jos.
Pentru sirop,se fierbe apa cu zaharul 5-10 minute si dupa ce se opreste focul se adauga romul.Se pot insiropa savarinele cat sunt calde cu siropul rece sau se toarna siropul cald peste savarina rece.Se unge cu gem,jeleu sau gelatina colorata si se orneaza cu frisca.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii