SAVARINELE COPILARIEI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar pudra
  • 7 linguri de faina
  • 2 pachete zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 200 g zahar
  • 300 ml apa
  • 150 ml rom
  • 600 g frisca
  • gem,jeleu sau gelatina colorata

Mod de preparare

Ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat se bat cu telul la rece,timp de 10 minute.Se pune vasul la fac slab si se bate compozitia inca 10 minute.Se repeta operatia pana cand se ingroase si se intareste compozitia.Se incorporeaza usor faina.Se unge cu unt formele de savarina,se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia.Se coc la foc mic 35-40 de minute (in functie de cuptor).

Se rastoarna din forme si se taie deasupra ca un capacel ,dar trebuie sa mai ramana o margine de sustinere intre capacel si partea de jos.

Pentru sirop,se fierbe apa cu zaharul 5-10 minute si dupa ce se opreste focul se adauga romul.Se pot insiropa savarinele cat sunt calde cu siropul rece sau se toarna siropul cald peste savarina rece.Se unge cu gem,jeleu sau gelatina colorata si se orneaza cu frisca.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise