Reteta postata pe: 16 aprilie 2009
Ingrediente
Pentru aluat:, 7 oua, 7 linguri zahar pudra, 7 linguri de faina, 2 pachete zahar vanilat, Pentru sirop:, 200 g zahar, 300 ml apa, 150 ml rom, 600 g frisca, gem,jeleu sau gelatina colorata
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat se bat cu telul la rece,timp de 10 minute.Se pune vasul la fac slab si se bate compozitia inca 10 minute.Se repeta operatia pana cand se ingroase si se intareste compozitia.Se incorporeaza usor faina.Se unge cu unt formele de savarina,se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia.Se coc la foc mic 35-40 de minute (in functie de cuptor).
Se rastoarna din forme si se taie deasupra ca un capacel ,dar trebuie sa mai ramana o margine de sustinere intre capacel si partea de jos.
Pentru sirop,se fierbe apa cu zaharul 5-10 minute si dupa ce se opreste focul se adauga romul.Se pot insiropa savarinele cat sunt calde cu siropul rece sau se toarna siropul cald peste savarina rece.Se unge cu gem,jeleu sau gelatina colorata si se orneaza cu frisca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "SAVARINELE COPILARIEI" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentata de: Sidy