autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

SAVARINELE COPILARIEI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 7 oua, 7 linguri zahar pudra, 7 linguri de faina, 2 pachete zahar vanilat, Pentru sirop:, 200 g zahar, 300 ml apa, 150 ml rom, 600 g frisca, gem,jeleu sau gelatina colorata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat se bat cu telul la rece,timp de 10 minute.Se pune vasul la fac slab si se bate compozitia inca 10 minute.Se repeta operatia pana cand se ingroase si se intareste compozitia.Se incorporeaza usor faina.Se unge cu unt formele de savarina,se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia.Se coc la foc mic 35-40 de minute (in functie de cuptor).
Se rastoarna din forme si se taie deasupra ca un capacel ,dar trebuie sa mai ramana o margine de sustinere intre capacel si partea de jos.
Pentru sirop,se fierbe apa cu zaharul 5-10 minute si dupa ce se opreste focul se adauga romul.Se pot insiropa savarinele cat sunt calde cu siropul rece sau se toarna siropul cald peste savarina rece.Se unge cu gem,jeleu sau gelatina colorata si se orneaza cu frisca.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "SAVARINELE COPILARIEI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema de capsuni(© Copyright) by Laura S.

Prajitura cu crema de capsuni(© Copyright) by Laura S.

blat: Ouale se mixeaza bine,cu zaharul pina devin ca o crema alba.Se adaoga treptat uleiul,laptele,coaja

13 voturi    8 comentarii
3h
Prajituri
Rulada cu crema de lapte

Rulada cu crema de lapte

Blat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare

21 voturi    13 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

    Vai Vali...dar tu crezi ca daca imi dai acuma citeva savarine...nu le-as papa ??? Numai copiilor crezi ca le place ??? Gata..m-am hotarit...salvez toata cartea ta !!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar pudra
  • 7 linguri de faina
  • 2 pachete zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 200 g zahar
  • 300 ml apa
  • 150 ml rom
  • 600 g frisca
  • gem,jeleu sau gelatina colorata

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Vai Vali...dar tu crezi ca daca imi dai acuma citeva savarine...nu le-as papa ??? Numai copiilor crezi ca le place ??? Gata..m-am hotarit...salvez toata cartea ta !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Castagnole cu lichior de cafea