autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Savoiardi (biscuiti piemontezi pentru Tiramisu)

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
270 gr. zahar, 120 gr. faina, 4 oua, miere

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Se bat galbenusurile spuma cu 120 gr. de zahar si 1 + 1/2 lingura de miere.
Intr-un alt castron se bat albusurile spuma cu zaharul ramas. Se amesteca in mod delicat crema din galbenusuri cu albusurile spuma, se adauga faina, apoi se pune compozitia intr-un cornet de cofetar. Se asaza pe tava o foaie de hirtie speciala pentru copt si se modeleaza bastonase cu o lungime de circa 8 cm, bine distantiati unul de celalalt ca sa nu se lipeasca între ele. Se pun la cuptor la 180° pentru 15 minute.
Se servesc presarati cu zahar pudra
Daca ti-a placut reteta noastra "Savoiardi (biscuiti piemontezi pentru Tiramisu)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert

Desert"Curcubeu" de jeleu

Se amesteca intr-o cana laptele cu laptele praf de cocos. Se prepara primul jeleu astfel: intr-un

12 voturi    10 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Must

Must

Strugurii se spala si se lasa sa se scurga bine. Se aleg boabele de pe fiecare ciorchine si se pun

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    anisoara beita (Maestru bucatar) , 28 ianuarie 2013

    Cam cate ies, la dimensiunea precizata de tine?

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 270 gr. zahar
  • 120 gr. faina
  • 4 oua
  • miere

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Fara foto

anisoara beita (Maestru bucatar)

Cam cate ies, la dimensiunea precizata de tine?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Macarons cu ciocolata