autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Scoarta de copac

Autor: Lavinia Ghica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lavinia Ghica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
1 pachet de unt, 6 linguri lapte fiert, 4 linguri zahar, 3 linguri otet, 1 ou, faina cat cuprinde, mirodenii, nuca zdrobita

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele. Se intind foi subtiri (2-3mm), se pune nuca si se faie fasii. Se coc la cuptor in tava de aragaz, sau pe forme speciale (jumatati de cilindru).
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoarta de copac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu capsuni in scoarta de copac

Tort cu capsuni in scoarta de copac

Prepararea blatului rotund: Separam albusurile si se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam

11 voturi    8 comentarii
3h 30 min
Torturi
Mucenici de post

Mucenici de post

Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar, iar apa o punem intr-un ibric pe foc pana devine

4 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lavinia Ghica (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

    Nu, nu se unge foaia. Dupa ce presari nuca, o "fixezi" pe foaie cu sucitorul.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

    Interesanta reteta...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Dar iainte sa pui nuca nu u ungi cu nimic foaia? Cred ca e interesant de copt pe cilindru

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de unt
  • 6 linguri lapte fiert
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri otet
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde
  • mirodenii
  • nuca zdrobita

Raporteaza reteta

Retete
de Lavinia Ghica
Cremes de post

Cremes de post

Foi: Se face coca numarul 1 din ulei, otet, apa, faina cat cuprinde (astfel incat sa se desprinda

8 voturi    12 comentarii
1h
Retete de post

Lavinia Ghica (Chef de cuisine)

Nu, nu se unge foaia. Dupa ce presari nuca, o "fixezi" pe foaie cu sucitorul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu fulgi de ovaz, stafide si merisoare