autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Scoarta de copac

Autor: Lavinia Ghica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lavinia Ghica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
1 pachet de unt, 6 linguri lapte fiert, 4 linguri zahar, 3 linguri otet, 1 ou, faina cat cuprinde, mirodenii, nuca zdrobita

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele. Se intind foi subtiri (2-3mm), se pune nuca si se faie fasii. Se coc la cuptor in tava de aragaz, sau pe forme speciale (jumatati de cilindru).
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoarta de copac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu capsuni in scoarta de copac

Tort cu capsuni in scoarta de copac

Prepararea blatului rotund: Separam albusurile si se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam

11 voturi    8 comentarii
3h 30 min
Torturi
Fursecuri chitara

Fursecuri chitara

Pastram ingredientele la temperatura camerei. Faina cu un praf de sare si condimentele, o amestecam

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lavinia Ghica (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

    Nu, nu se unge foaia. Dupa ce presari nuca, o "fixezi" pe foaie cu sucitorul.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

    Interesanta reteta...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Dar iainte sa pui nuca nu u ungi cu nimic foaia? Cred ca e interesant de copt pe cilindru

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de unt
  • 6 linguri lapte fiert
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri otet
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde
  • mirodenii
  • nuca zdrobita

Raporteaza reteta

Retete
de Lavinia Ghica
Cremes de post

Cremes de post

Foi: Se face coca numarul 1 din ulei, otet, apa, faina cat cuprinde (astfel incat sa se desprinda

10 voturi    12 comentarii
1h
Retete de post

Lavinia Ghica (Chef de cuisine)

Nu, nu se unge foaia. Dupa ce presari nuca, o "fixezi" pe foaie cu sucitorul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu lamaie si iaurt