Se pun scoicile intr-un castron cu apa si sare mare ,lasandu-se in frigider o noapte intreaga.Aceasta operatie ajuta sa iasa mai repede nisipul din scoici.
A doua zi,scurgem scoicile de apa sarata si incepem sa le curatam de mustati si de depunerile calcaroase(daca exista),cu ajutorul unui burete de sarma .Curatam cateii de usturoi si ii taiem in jumatate,adaugam o lingura de ulei in tigaia in care o sa preparam scoicile.Peste ulei adaugam restul ingredientelor,usturoiul,boabele de piper,foile de dafin,sarea si scoicile.Turnam paharul de vin alb si punem capacul.In cateva minute incep sa se deschida scoicile.Luam capacul si dam tigaia la o parte.Scoicile sunt gata atunci cand s-au deschis aproape toate.Daca raman cateva nedesfacute nu insistati prea mult,pt ca trebuiesc aruncate pt ca rezulta a fi toxice.Se scurg de zeama ramasa si se aseaza pe un platou aruncand o jumatate de cochilie.Pe deasupra se presara un pic de zeama de lamaie si ulei de masline.Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii