Se pun scoicile intr-un castron cu apa si sare mare ,lasandu-se in frigider o noapte intreaga.Aceasta operatie ajuta sa iasa mai repede nisipul din scoici.
A doua zi,scurgem scoicile de apa sarata si incepem sa le curatam de mustati si de depunerile calcaroase(daca exista),cu ajutorul unui burete de sarma .Curatam cateii de usturoi si ii taiem in jumatate,adaugam o lingura de ulei in tigaia in care o sa preparam scoicile.Peste ulei adaugam restul ingredientelor,usturoiul,boabele de piper,foile de dafin,sarea si scoicile.Turnam paharul de vin alb si punem capacul.In cateva minute incep sa se deschida scoicile.Luam capacul si dam tigaia la o parte.Scoicile sunt gata atunci cand s-au deschis aproape toate.Daca raman cateva nedesfacute nu insistati prea mult,pt ca trebuiesc aruncate pt ca rezulta a fi toxice.Se scurg de zeama ramasa si se aseaza pe un platou aruncand o jumatate de cochilie.Pe deasupra se presara un pic de zeama de lamaie si ulei de masline.Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii