autor:

Czompa

» » Aperitive

Scoicute cu cartofi si salam

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Ingrediente
350g faina, 250g margarina, 6 linguri de apa rece,, 1 lingura de otet, sare, ulei pentru prajit., Pentru umplutura:3-4 cartofi fierti, 200g salam.

Dificultate: Redusa Timp: 8h 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu margarina moale, apa, otetul si putina sare. Se framanta bine, se pune in folie de plastic si se da la frigider 6-8 ore.
Cartofii se curata, se fierb si se paseaza ca pentru piure, se condimenteaza cu sare si piper. Salamul se taie cubulete.
Pe masa presarata cu faina se intinde o foaie subtirica din care se taie cercuri cu un pahar sau cu o forma de coltunasi. Se pune umplutura in mijloc(1 lingura de piure sau cateva cubulete de salam), se pliaza si se preseaza pe margini cu o furculita sau cu forma de coltunasi. Se prajesc in baie de ulei pe ambele parti. Se scot pe srevetele absorbante si se servesc calde sau reci, ca aperitiv. Se pot folosi si alte umpluturi, dupa preferinta fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoicute cu cartofi si salam" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
vinete cu maioneza

vinete cu maioneza

Se coc vinetele, se scurg bine dupa care se mixeaza. Ceapa se toaca exagerat de fin, se stoarce

6 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive
Briose picante

Briose picante

Se bat albusurile cu un praf de sare pana se intaresc .Galbenusurile se mixeaza cu uleiul de masline,cartoful

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 iulie 2012

    Tare gustoase!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Ce tare-mi plac.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Forte gustoase si frumoase!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte bune si usor de facut...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte bune...si eu fac ,dar de fiecare data le umplu cu altceva...dulce sau sarat,depinde de eveniment.In poza sunt umplute cu ricotta si stafide!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Bun,bun,bun...

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      suna bine...foarte buna reteta .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Foarte aspectoase.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Interesanta reteta. Am salvat-o.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Cred ca este foarte bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

8h 45 min

8 voturi

Ingrediente

  • 350g faina
  • 250g margarina
  • 6 linguri de apa rece,
  • 1 lingura de otet
  • sare
  • ulei pentru prajit.
  • Pentru umplutura:3-4 cartofi fierti
  • 200g salam.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare gustoase!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Drob din ficat de pui cu coastă de porc şi cxarne tocată de curcan