Autor:
Alex (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 01 iulie 2008
Ingrediente
250 g nuci, 1 felie de pâine, 2 - 3 căţei de usturoi, 100 g ulei, 1 Iingură oţet, sare.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se curăţă nucile de coajă şi se pisează bine într-o piuliţă de piatră. Se adaugă o bucată de miez de pâine albă, muiat în apă şi stors, şi puţin usturoi, după gust. Se freacă bine într-un castron, punând câte puţin ulei, până se face ca o cremă untoasă. Se adaugă sare şi puţin oţet sau zeamă de lămâie.
Se serveşte cu raci fierţi, cu rasol de pasăre, salată de castraveţi, de sfeclă etc. Se poate servi şi ca sos; în acest caz se subţie cât trebuie cu puţină apă.
Daca ti-a placut reteta noastra "SCORDOLEA DE NUCI" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate de fructe
Am taiat fructul in doua jumatati egale, iar cu ajutorul cutitului l-am desprins usor de pielita
4 voturi
5 comentarii
30 min
Spalam fructele si le lasam la scurs. Spalam pepenele, taiem o calota putin mai sus de jumatate.
55 voturi
23 comentarii
20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010
Foarte bun !