autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Scovergi

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 septembrie 2015

Ingrediente
500 g faina, 350-400 ml apa calduta, un cub de drojdie, 2 linguri zahar, o lingura untura solida (2 linguri ulei), 1/2 lingurita sare, Pentru prajit:, 1/2 l ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

22 voturi

Mod de preparare

Drojdia se pune la inmuiat in putina apa calduta.
Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura in mijloc .
Adaugam zaharul,sarea ,untura(ulei)si drojdia inmuiata .Incepem sa framantam adaugand cate putina apa . Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.
Punem din nou aluatul in castron, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in sase bucati egale pe care le intindem cu mainile pana ajung la dimensiunea dorita.
Punem uleiul la incins si cand incepe sa sfaraie prajim scovergile. Le intepam in mijloc cu furculita si le rumenim frumos pe ambele parti. Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Scovergi cu branza,cascaval si smantana

Scovergi cu branza,cascaval si smantana

Drojdia si zaharul se dizolva in laptele cald si se acopera sa stea la caldura 5-10 minute. Cartofii

13 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza
Scovergi

Scovergi

Intr-un castron punem faina si o amestecam cu sarea, drojdia se freaca intr-o canita cu zaharul si

15 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • gicuta

    gicuta (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2015

    Felicia , acum depinde si de faina, apa se adauga treptat pana obtinem un aluat potrivit .Mi-au iesit 6 scovergi mari.

  • Fara foto

    AdeLyna Țudic , 11 septembrie 2015

    eu le spun langosi....dar arata tare bine <3

  • Fara foto

    Telehoi Felicia , 11 septembrie 2015

    nu este prea multa apa?si numai 6 buc?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

22 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 350-400 ml apa calduta
  • un cub de drojdie
  • 2 linguri zahar
  • o lingura untura solida (2 linguri ulei)
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru prajit:
  • 1/2 l ulei

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
gicuta

gicuta (Chef de cuisine)

Felicia , acum depinde si de faina, apa se adauga treptat pana obtinem un aluat potrivit .Mi-au iesit 6 scovergi mari.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Muffinsuri sau briose