autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Scovergi

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 septembrie 2015

Ingrediente
500 g faina, 350-400 ml apa calduta, un cub de drojdie, 2 linguri zahar, o lingura untura solida (2 linguri ulei), 1/2 lingurita sare, Pentru prajit:, 1/2 l ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

23 voturi

Mod de preparare

Drojdia se pune la inmuiat in putina apa calduta.
Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura in mijloc .
Adaugam zaharul,sarea ,untura(ulei)si drojdia inmuiata .Incepem sa framantam adaugand cate putina apa . Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.
Punem din nou aluatul in castron, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in sase bucati egale pe care le intindem cu mainile pana ajung la dimensiunea dorita.
Punem uleiul la incins si cand incepe sa sfaraie prajim scovergile. Le intepam in mijloc cu furculita si le rumenim frumos pe ambele parti. Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Scovergi din Lunca Dunarii

Scovergi din Lunca Dunarii

Coca se face ca la paine. Dizolva drojdia si zaharul in 100 ml apa. * Amesteca faina, apa,

21 voturi    13 comentarii
2h
Aperitive cu brinza
Scovergi

Scovergi

Intr-un castron punem faina si o amestecam cu sarea, drojdia se freaca intr-o canita cu zaharul si

15 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • gicuta

    gicuta (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2015

    Felicia , acum depinde si de faina, apa se adauga treptat pana obtinem un aluat potrivit .Mi-au iesit 6 scovergi mari.

  • Fara foto

    AdeLyna Țudic , 11 septembrie 2015

    eu le spun langosi....dar arata tare bine <3

  • Fara foto

    Telehoi Felicia , 11 septembrie 2015

    nu este prea multa apa?si numai 6 buc?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

23 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 350-400 ml apa calduta
  • un cub de drojdie
  • 2 linguri zahar
  • o lingura untura solida (2 linguri ulei)
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru prajit:
  • 1/2 l ulei

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
gicuta

gicuta (Chef de cuisine)

Felicia , acum depinde si de faina, apa se adauga treptat pana obtinem un aluat potrivit .Mi-au iesit 6 scovergi mari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Mini-tarte cu fructe si crema de vanilie