autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Scovergi ca la bunica

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Ingrediente
1/2 kg făină, 1 pliculeţ drojdie uscată Dr. Oetker, 1 cană de apă călduţă în care se dizolvă un praf de sare, ulei pentru prăjit

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

12 voturi

Mod de preparare


Se amestecă drojdia cu făina (instrucţiuni pe plic). Se începe frământatul, turnând câte un pic din apa călduţă cu sare. Trebuie să iasă un aluat ca de pâine. Se lasă 20 minute la crescut, acoperind vasul în care am frământat cu un şervet, la loc cald.

Când coca a crescut suficient, se pue ulei într-o tigaie, se lasă să se încingă bine. Din alut se rupe o bucată de cocă, se modelează cu mâna o scovergă de mărimea tigăii groasă cam de 1/2 cm şi se pun la copt. în timpul coacerii se înţeapă scoverga în centru ca să nu se umfle. Se coace pe ambele părţi. Între timp, se modelează o altă scovergă. Se procedează la fel până terminăm toată coca.

Se servesc calde la micul dejun sau la cină în timpul postului. Cine vrea poate pudra cu zahăr.

Aşa ne servea bunica.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi ca la bunica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Salata usoara de post

Salata usoara de post

Fierbi legumele, le lasi la racit apoi le tai cuburi. Incorporezi legumele fierte,adaugi castravetele

9 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Retete de post
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Intr-un castron punem faina,zaharul,grisul in cantitatile de mai sus si praful de copt pe care le

4 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Si bunica mea facea la fel,ce bune erau...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Aşa e. Şi bunica făcea la fel, dar făcea şi-n zilele de post şi era singura mâncare din seara respectivă.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Foarte bune, noi facem la tara de cate ori se face paine.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      sunt excelente cu branza si gem

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg făină
  • 1 pliculeţ drojdie uscată Dr. Oetker
  • 1 cană de apă călduţă în care se dizolvă un praf de sare
  • ulei pentru prăjit

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Si bunica mea facea la fel,ce bune erau...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole galbena pastai cu usturoi