autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Scovergi ca la bunica

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Ingrediente
1/2 kg făină, 1 pliculeţ drojdie uscată Dr. Oetker, 1 cană de apă călduţă în care se dizolvă un praf de sare, ulei pentru prăjit

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

12 voturi

Mod de preparare


Se amestecă drojdia cu făina (instrucţiuni pe plic). Se începe frământatul, turnând câte un pic din apa călduţă cu sare. Trebuie să iasă un aluat ca de pâine. Se lasă 20 minute la crescut, acoperind vasul în care am frământat cu un şervet, la loc cald.

Când coca a crescut suficient, se pue ulei într-o tigaie, se lasă să se încingă bine. Din alut se rupe o bucată de cocă, se modelează cu mâna o scovergă de mărimea tigăii groasă cam de 1/2 cm şi se pun la copt. în timpul coacerii se înţeapă scoverga în centru ca să nu se umfle. Se coace pe ambele părţi. Între timp, se modelează o altă scovergă. Se procedează la fel până terminăm toată coca.

Se servesc calde la micul dejun sau la cină în timpul postului. Cine vrea poate pudra cu zahăr.

Aşa ne servea bunica.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi ca la bunica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mancarica de urzici

Mancarica de urzici

Se spala bine urzicile in apa rece. Se pun la fiert timp de 1-2 minute in apa cu sare. Se scurg bine

18 voturi    8 comentarii
20 min
Retete de post
Ciuperci umplute de post

Ciuperci umplute de post

Spalam ciupercile usor sa nu le rupem, indepartam cozile si le punem pe un servet sa se scurga. Cozile

22 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Si bunica mea facea la fel,ce bune erau...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Aşa e. Şi bunica făcea la fel, dar făcea şi-n zilele de post şi era singura mâncare din seara respectivă.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Foarte bune, noi facem la tara de cate ori se face paine.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      sunt excelente cu branza si gem

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg făină
  • 1 pliculeţ drojdie uscată Dr. Oetker
  • 1 cană de apă călduţă în care se dizolvă un praf de sare
  • ulei pentru prăjit

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Si bunica mea facea la fel,ce bune erau...

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Retete de post

Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pastai cu salsa de legume