Se amestecă drojdia cu făina (instrucţiuni pe plic). Se începe frământatul, turnând câte un pic din apa călduţă cu sare. Trebuie să iasă un aluat ca de pâine. Se lasă 20 minute la crescut, acoperind vasul în care am frământat cu un şervet, la loc cald.
Când coca a crescut suficient, se pue ulei într-o tigaie, se lasă să se încingă bine. Din alut se rupe o bucată de cocă, se modelează cu mâna o scovergă de mărimea tigăii groasă cam de 1/2 cm şi se pun la copt. în timpul coacerii se înţeapă scoverga în centru ca să nu se umfle. Se coace pe ambele părţi. Între timp, se modelează o altă scovergă. Se procedează la fel până terminăm toată coca.
Se servesc calde la micul dejun sau la cină în timpul postului. Cine vrea poate pudra cu zahăr.
Aşa ne servea bunica.
Poftă bună!
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii