autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Scovergi ca la bunica

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Ingrediente
1/2 kg făină, 1 pliculeţ drojdie uscată Dr. Oetker, 1 cană de apă călduţă în care se dizolvă un praf de sare, ulei pentru prăjit

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

12 voturi

Mod de preparare


Se amestecă drojdia cu făina (instrucţiuni pe plic). Se începe frământatul, turnând câte un pic din apa călduţă cu sare. Trebuie să iasă un aluat ca de pâine. Se lasă 20 minute la crescut, acoperind vasul în care am frământat cu un şervet, la loc cald.

Când coca a crescut suficient, se pue ulei într-o tigaie, se lasă să se încingă bine. Din alut se rupe o bucată de cocă, se modelează cu mâna o scovergă de mărimea tigăii groasă cam de 1/2 cm şi se pun la copt. în timpul coacerii se înţeapă scoverga în centru ca să nu se umfle. Se coace pe ambele părţi. Între timp, se modelează o altă scovergă. Se procedează la fel până terminăm toată coca.

Se servesc calde la micul dejun sau la cină în timpul postului. Cine vrea poate pudra cu zahăr.

Aşa ne servea bunica.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi ca la bunica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Supa de dovlecei umpluti si vinete umplute de post

Supa de dovlecei umpluti si vinete umplute de post

Se scoate miezul dovleceilor si vinetelor cu un cutit special, pastrand cateva rulouri de la dovlecei

16 voturi    18 comentarii
2h
Retete de post
Turte de Craciun sau Scutecele lui Iisus

Turte de Craciun sau Scutecele lui Iisus

Din faina, apa si sare, facem un aluat vartos,pe care il lasam 15-20 de min. sa se odihneasca. Apoi

27 voturi    11 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Si bunica mea facea la fel,ce bune erau...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Aşa e. Şi bunica făcea la fel, dar făcea şi-n zilele de post şi era singura mâncare din seara respectivă.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Foarte bune, noi facem la tara de cate ori se face paine.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      sunt excelente cu branza si gem

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg făină
  • 1 pliculeţ drojdie uscată Dr. Oetker
  • 1 cană de apă călduţă în care se dizolvă un praf de sare
  • ulei pentru prăjit

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Si bunica mea facea la fel,ce bune erau...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Legume umplute de post