autor:

valentina ionita

» » Aperitive

Scovergi cu branza,cascaval si smantana

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
200 g faina, 150 g cartofi, 10 g drojdie de bere, 100 ml lapte, 100 ml smantana, branza telemea rasa dupa gust(se poate folosi telemea de vaca,oaie,capra), cascaval ras dupa gust, un varf de lingurita de zahar, 100 ml ulei, 3-4 catei de usturoi, sare dupa gust, Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate...

Dificultate: Redusa Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Drojdia si zaharul se dizolva in laptele cald si se acopera sa stea la caldura 5-10 minute.
Cartofii se curata,se spala ,se fierb in apa rece si se paseaza pana se obtine un piure.
Din faina amestecata cu piureul de cartofi,laptele amestecat cu drojdia si zaharul se face un aluat ,care se framanta bine ,apoi,se lasa la dospit pana isi dubleaza sau chiar tripleaza volumul.
Cand este gata crescut,se imparte in bucati si se intind in functie de tigaia in care se vor praji(pot iesi 4,5,6 ...buc) si in forma rotunda si se mai lasa sa se odihneasca 5-10 minute.
In tigaie se va incinge uleiul si se rumenesc pe ambele parti.Dupa ce s-au prajit se ung deasupra cu putin ulei amestecat cu usturoiul pisat,apoi se intinde smantana si se rade cascaval si branza dupa gust.
Se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi cu branza,cascaval si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Lalele umplute cu crema de branza

Lalele umplute cu crema de branza

Ouale le punem intr-o cratita cu apa si le fierbem 8 minute din momentul in care apa clocoteste. Cand

3 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Ardei rosii, umpluti cu pasta de branza

Ardei rosii, umpluti cu pasta de branza

Se spala, taie in jumatati si se curata ardeii separat trecem la preparare pastei dupa cum urmeaza,

28 voturi    3 comentarii
25 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Multumesc mult pentru aprecieri...

  • juliya

    juliya (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    O adevarata maestra!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

    De cand nu am mai facut mi-ai dat o idee,felicitari,nota 10 cu felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 150 g cartofi
  • 10 g drojdie de bere
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • branza telemea rasa dupa gust(se poate folosi telemea de vaca,oaie,capra)
  • cascaval ras dupa gust
  • un varf de lingurita de zahar
  • 100 ml ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult pentru aprecieri...

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosele din cartofi cu porumb