Scovergi cu branza,cascaval si smantana

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Scovergi cu branza,cascaval si smantana

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 150 g cartofi
  • 10 g drojdie de bere
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • branza telemea rasa dupa gust(se poate folosi telemea de vaca,oaie,capra)
  • cascaval ras dupa gust
  • un varf de lingurita de zahar
  • 100 ml ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate...

Mod de preparare

Drojdia si zaharul se dizolva in laptele cald si se acopera sa stea la caldura 5-10 minute.

Cartofii se curata,se spala ,se fierb in apa rece si se paseaza pana se obtine un piure.

Din faina amestecata cu piureul de cartofi,laptele amestecat cu drojdia si zaharul se face un aluat ,care se framanta bine ,apoi,se lasa la dospit pana isi dubleaza sau chiar tripleaza volumul.

Cand este gata crescut,se imparte in bucati si se intind in functie de tigaia in care se vor praji(pot iesi 4,5,6 ...buc) si in forma rotunda si se mai lasa sa se odihneasca 5-10 minute.

In tigaie se va incinge uleiul si se rumenesc pe ambele parti.Dupa ce s-au prajit se ung deasupra cu putin ulei amestecat cu usturoiul pisat,apoi se intinde smantana si se rade cascaval si branza dupa gust.

Se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise