autor:

valentina ionita

» » Aperitive

Scovergi cu branza,cascaval si smantana

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
200 g faina, 150 g cartofi, 10 g drojdie de bere, 100 ml lapte, 100 ml smantana, branza telemea rasa dupa gust(se poate folosi telemea de vaca,oaie,capra), cascaval ras dupa gust, un varf de lingurita de zahar, 100 ml ulei, 3-4 catei de usturoi, sare dupa gust, Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate...

Dificultate: Redusa Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Drojdia si zaharul se dizolva in laptele cald si se acopera sa stea la caldura 5-10 minute.
Cartofii se curata,se spala ,se fierb in apa rece si se paseaza pana se obtine un piure.
Din faina amestecata cu piureul de cartofi,laptele amestecat cu drojdia si zaharul se face un aluat ,care se framanta bine ,apoi,se lasa la dospit pana isi dubleaza sau chiar tripleaza volumul.
Cand este gata crescut,se imparte in bucati si se intind in functie de tigaia in care se vor praji(pot iesi 4,5,6 ...buc) si in forma rotunda si se mai lasa sa se odihneasca 5-10 minute.
In tigaie se va incinge uleiul si se rumenesc pe ambele parti.Dupa ce s-au prajit se ung deasupra cu putin ulei amestecat cu usturoiul pisat,apoi se intinde smantana si se rade cascaval si branza dupa gust.
Se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi cu branza,cascaval si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cosulete de cartofi cu brinza si somon

Cosulete de cartofi cu brinza si somon

Cartofii spalati si curatati de coaja ii dam prin razatoare (eu i-am taiat felii subtiri si apoi

3 voturi    2 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza
Aperitiv cu brânză și fistic

Aperitiv cu brânză și fistic

Blat: 1. Preîncălzești cuptorul la 150 grade Celsius. 2. Separi albușurile de gălbenușuri. 3.

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Multumesc mult pentru aprecieri...

  • juliya

    juliya (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    O adevarata maestra!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

    De cand nu am mai facut mi-ai dat o idee,felicitari,nota 10 cu felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 150 g cartofi
  • 10 g drojdie de bere
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • branza telemea rasa dupa gust(se poate folosi telemea de vaca,oaie,capra)
  • cascaval ras dupa gust
  • un varf de lingurita de zahar
  • 100 ml ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult pentru aprecieri...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Enciladas cu branza si spanac in sos de rosii