autor:

valentina ionita

» » Aperitive

Scovergi cu branza,cascaval si smantana

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
200 g faina, 150 g cartofi, 10 g drojdie de bere, 100 ml lapte, 100 ml smantana, branza telemea rasa dupa gust(se poate folosi telemea de vaca,oaie,capra), cascaval ras dupa gust, un varf de lingurita de zahar, 100 ml ulei, 3-4 catei de usturoi, sare dupa gust, Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate...

Dificultate: Redusa Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Drojdia si zaharul se dizolva in laptele cald si se acopera sa stea la caldura 5-10 minute.
Cartofii se curata,se spala ,se fierb in apa rece si se paseaza pana se obtine un piure.
Din faina amestecata cu piureul de cartofi,laptele amestecat cu drojdia si zaharul se face un aluat ,care se framanta bine ,apoi,se lasa la dospit pana isi dubleaza sau chiar tripleaza volumul.
Cand este gata crescut,se imparte in bucati si se intind in functie de tigaia in care se vor praji(pot iesi 4,5,6 ...buc) si in forma rotunda si se mai lasa sa se odihneasca 5-10 minute.
In tigaie se va incinge uleiul si se rumenesc pe ambele parti.Dupa ce s-au prajit se ung deasupra cu putin ulei amestecat cu usturoiul pisat,apoi se intinde smantana si se rade cascaval si branza dupa gust.
Se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi cu branza,cascaval si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Trandafiri cu branza sarata

Trandafiri cu branza sarata

Cred ca multi dintre noi nu stiu de aceste seminte, chimenul negru (numite Nigella sativa -in engl.).La

11 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Mini pateuri cu branza sarata

Mini pateuri cu branza sarata

Branza sarata o dam pe razatoare mica si o amestecam cu oul. Aluatul de foietaj il intindem putin,

5 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Multumesc mult pentru aprecieri...

  • juliya

    juliya (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    O adevarata maestra!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

    De cand nu am mai facut mi-ai dat o idee,felicitari,nota 10 cu felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 150 g cartofi
  • 10 g drojdie de bere
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • branza telemea rasa dupa gust(se poate folosi telemea de vaca,oaie,capra)
  • cascaval ras dupa gust
  • un varf de lingurita de zahar
  • 100 ml ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

49 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult pentru aprecieri...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri de varza cu branza