Coca se face ca la paine. Dizolva drojdia si zaharul in 100 ml apa.
* Amesteca faina, apa, drojdia si sarea. Framanta pana ce coca nu se mai lipeste de maini si devine matasoasa.
* Pune intr-un castron mare, Acopera cu un prosop si lasa la crescut 1 ora sau pana ce isi dubleaza volumul.
* Scoate coca din castron pe o suprafata presarata usor cu faina si framanta sa scoti tot aerul din coca.
* Imparte coca in 10 mingiute de marimi egale. Intinde fiecare mingiuta sub forma circulara nu foarte subtire.
* Ia o scovarga si pune 1/5 din compozitie aproape de centru. Indoai-o pe mijloc si cu degetele lipeste cele doua margini. Repeta cu inca 4 scovergi.
* Celor care au ramas fa-le o mica taietura in centru.
* Incalzeste bine uleiul. Prajeste fiecare scovarga pe ambele parti, pana ce devine aurie.
* Scovergile pot fi mancate calde, sau reci. A doua zi, insa, se intaresc si nu mai sunt la fel de bune ca atunci cand sunt proaspete
Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagraReteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...
Friptura de porc cu legume la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii