autor:

brindusa

» » Aperitive

Scovergi din Lunca Dunarii

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru 10 scovergi, , · 500 g faina, , · 15 g drojdie proaspata (sau 1 pachetel drojdie uscata), , · 300 ml apa, , · 1 lingurita sare, , · ½ lingurita zahar sau miere, , Umplutura pentru 5 scovergi, , · 1 ou, , · 300 g telemea de oaie, , , · Ulei destul de mult, pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 2h

21 voturi

Mod de preparare

Coca se face ca la paine. Dizolva drojdia si zaharul in 100 ml apa.

* Amesteca faina, apa, drojdia si sarea. Framanta pana ce coca nu se mai lipeste de maini si devine matasoasa.
* Pune intr-un castron mare, Acopera cu un prosop si lasa la crescut 1 ora sau pana ce isi dubleaza volumul.
* Scoate coca din castron pe o suprafata presarata usor cu faina si framanta sa scoti tot aerul din coca.
* Imparte coca in 10 mingiute de marimi egale. Intinde fiecare mingiuta sub forma circulara nu foarte subtire.
* Ia o scovarga si pune 1/5 din compozitie aproape de centru. Indoai-o pe mijloc si cu degetele lipeste cele doua margini. Repeta cu inca 4 scovergi.
* Celor care au ramas fa-le o mica taietura in centru.
* Incalzeste bine uleiul. Prajeste fiecare scovarga pe ambele parti, pana ce devine aurie.
* Scovergile pot fi mancate calde, sau reci. A doua zi, insa, se intaresc si nu mai sunt la fel de bune ca atunci cand sunt proaspete
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi din Lunca Dunarii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu branza si rosii

Tarta cu branza si rosii

Intr-o tava de tarta se intinde aluatul si se inteapa din loc in loc cu furculita. Se rade branza

3 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Cartofi copti umpluti cu branza

Cartofi copti umpluti cu branza

Spalam cartofii bine,apoi ii asezam in tava si ii bagam la cuptor la 180gC la copt . Dupa ce sunt

5 voturi    8 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Bitan , 30 martie 2015

    Langosi

  • Fara foto

    Petre Si Luminita Bejan , 26 septembrie 2014

    nu este adevarat sunt scovergi cel putin asa se pronunta pe vremuri la bunici

  • Fara foto

    Duta Lucica , 09 septembrie 2014

    se spune SCOVERZI nu SCOVERGI

    • Fara foto

      Viorel Vio , 19 august 2014

      Scoverzi

    • Fara foto

      Daniela Netejoru , 11 aprilie 2014

      superr bune

    • Fara foto

      Cristiana Nina , 30 ianuarie 2014

      Cele mai bune pe care le-am mancat! Sorin isi aduce aminte si acum de gogosile cu branza facute de maia!!!...

    • Fara foto

      Bia Ileana Dragomir , 29 ianuarie 2014

      gogosile facute de maia????

    • Fara foto

      Cristiana Nina , 29 ianuarie 2014

      Foarte bune! Cu astea ne rasfatau bunicele noastre.

    • Fara foto

      Tifras Mara , 29 ianuarie 2014

      Foarte bune,Facea buna cind mergeam la tara in vacanta,erau minunate,alte vremuri,alta copilarie.

    • Fara foto

      Tamara Moise , 20 noiembrie 2013

      Daca s-au racit sau a doua zi pot fi incalzite la microunde si sunt la fel de bune.

    • Fara foto

      Enache Anca , 19 noiembrie 2013

      Scovergi

    • Fara foto

      Narcisa Iordache , 19 noiembrie 2013

      seamana cu placinte cu branza din Ardeal...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

      Foarte fine si apetisante!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

21 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 10 scovergi
  • · 500 g faina
  • · 15 g drojdie proaspata (sau 1 pachetel drojdie uscata)
  • · 300 ml apa
  • · 1 lingurita sare
  • · ½ lingurita zahar sau miere
  • Umplutura pentru 5 scovergi
  • · 1 ou
  • · 300 g telemea de oaie
  • · Ulei destul de mult
  • pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

11 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fine si apetisante!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Branzare