autor:

brindusa

» » Aperitive

Scovergi din Lunca Dunarii

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru 10 scovergi, , · 500 g faina, , · 15 g drojdie proaspata (sau 1 pachetel drojdie uscata), , · 300 ml apa, , · 1 lingurita sare, , · ½ lingurita zahar sau miere, , Umplutura pentru 5 scovergi, , · 1 ou, , · 300 g telemea de oaie, , , · Ulei destul de mult, pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 2h

21 voturi

Mod de preparare

Coca se face ca la paine. Dizolva drojdia si zaharul in 100 ml apa.

* Amesteca faina, apa, drojdia si sarea. Framanta pana ce coca nu se mai lipeste de maini si devine matasoasa.
* Pune intr-un castron mare, Acopera cu un prosop si lasa la crescut 1 ora sau pana ce isi dubleaza volumul.
* Scoate coca din castron pe o suprafata presarata usor cu faina si framanta sa scoti tot aerul din coca.
* Imparte coca in 10 mingiute de marimi egale. Intinde fiecare mingiuta sub forma circulara nu foarte subtire.
* Ia o scovarga si pune 1/5 din compozitie aproape de centru. Indoai-o pe mijloc si cu degetele lipeste cele doua margini. Repeta cu inca 4 scovergi.
* Celor care au ramas fa-le o mica taietura in centru.
* Incalzeste bine uleiul. Prajeste fiecare scovarga pe ambele parti, pana ce devine aurie.
* Scovergile pot fi mancate calde, sau reci. A doua zi, insa, se intaresc si nu mai sunt la fel de bune ca atunci cand sunt proaspete
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi din Lunca Dunarii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Crochete din branza

Crochete din branza

Am amestecat branza ramasa cu painea inmuiata si stoarsa bine, chimenul, piperul, grisul, oul, verdeata

23 voturi    27 comentarii
25 min
Aperitive cu brinza
Mingiute de cascaval date prin pesmet

Mingiute de cascaval date prin pesmet

Amestecati cascal, faina, oua, delikat, faceti mingiute mici pe care le dati prin pesmet si le puneti

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Bitan , 30 martie 2015

    Langosi

  • Fara foto

    Petre Si Luminita Bejan , 26 septembrie 2014

    nu este adevarat sunt scovergi cel putin asa se pronunta pe vremuri la bunici

  • Fara foto

    Duta Lucica , 09 septembrie 2014

    se spune SCOVERZI nu SCOVERGI

    • Fara foto

      Viorel Vio , 19 august 2014

      Scoverzi

    • Fara foto

      Daniela Netejoru , 11 aprilie 2014

      superr bune

    • Fara foto

      Cristiana Nina , 30 ianuarie 2014

      Cele mai bune pe care le-am mancat! Sorin isi aduce aminte si acum de gogosile cu branza facute de maia!!!...

    • Fara foto

      Bia Ileana Dragomir , 29 ianuarie 2014

      gogosile facute de maia????

    • Fara foto

      Cristiana Nina , 29 ianuarie 2014

      Foarte bune! Cu astea ne rasfatau bunicele noastre.

    • Fara foto

      Tifras Mara , 29 ianuarie 2014

      Foarte bune,Facea buna cind mergeam la tara in vacanta,erau minunate,alte vremuri,alta copilarie.

    • Fara foto

      Tamara Moise , 20 noiembrie 2013

      Daca s-au racit sau a doua zi pot fi incalzite la microunde si sunt la fel de bune.

    • Fara foto

      Enache Anca , 19 noiembrie 2013

      Scovergi

    • Fara foto

      Narcisa Iordache , 19 noiembrie 2013

      seamana cu placinte cu branza din Ardeal...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

      Foarte fine si apetisante!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

21 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 10 scovergi
  • · 500 g faina
  • · 15 g drojdie proaspata (sau 1 pachetel drojdie uscata)
  • · 300 ml apa
  • · 1 lingurita sare
  • · ½ lingurita zahar sau miere
  • Umplutura pentru 5 scovergi
  • · 1 ou
  • · 300 g telemea de oaie
  • · Ulei destul de mult
  • pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

11 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fine si apetisante!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Quiche cu spanac