Intr-un vas framanti aluatul din faina, drojdie, lapte, margarina si oua si-l lasi la dospit. Intre timp cureti ceapa, o toci marunt, apoi o calesti usor. Scurgi tonul de zeama si-l adaugi peste ceapa calita (luata de pe foc) si adaugi si oul batut. Pui sare si piper dupa gust. Intinzi aluatul, il tai in dreptunghiuri si pui cate o lingurita de umplutura pe fiecare bucata. Le impaturesti in doua si lipesti bine marginile ca sa nu iasa umplutura. Le dai prin faina si ou batut (nu este obligatoriu, eu le-am prajit si fara se le mai dau prin faina si ou si au iesit foarte bune) si le prajesti in ulei incins.
*poti folosi si alte umpluturi: branza de vaci, dulceata, carne tocata etc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii