Scrumbie coapta

Scrumbie coapta. Cu o zi inainte curatam scrumbiile-se pot curata chiar daca sant putin congelate le spalam si le saram cu sare groasa si in burta si le lasam intr-un castron.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Scrumbie coapta

Ingrediente

  • 2 pesti (Macrou/scrumbie) destul de lati
  • sare groasa de bucatarie
  • usturoi 3-4 bucati
  • enibahar
  • foi de dafin 2-3
  • cateva felii de lamai
  • 2 folii de aluminiu

Mod de preparare

Cu o zi inainte curatam scrumbiile-se pot curata chiar daca sant putin congelate le spalam si le saram cu sare groasa si in burta si le lasam intr-un castron la frigider ptr 24 de ore sau cel putin o noapte.

A doua zi le spalam bine de sare si punem in fiecare scrumbie in burta usturoi foaie de dafin enibahar si 2-3 felii de lamaie invelim in folie de aluminium fiecare scrumbie si coacem la 180 de grade 15-20 de minute invelita si inca 10 minute dezvelita de aluminium. Se lasa la racit dupa care se pot taia felii si de sevit cu mamaliga rece si ceapa zdrobita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise