Scrumbie coapta

Scrumbie coapta. Cu o zi inainte curatam scrumbiile-se pot curata chiar daca sant putin congelate le spalam si le saram cu sare groasa si in burta si le lasam intr-un castron.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Scrumbie coapta

Ingrediente

  • 2 pesti (Macrou/scrumbie) destul de lati
  • sare groasa de bucatarie
  • usturoi 3-4 bucati
  • enibahar
  • foi de dafin 2-3
  • cateva felii de lamai
  • 2 folii de aluminiu

Mod de preparare

Cu o zi inainte curatam scrumbiile-se pot curata chiar daca sant putin congelate le spalam si le saram cu sare groasa si in burta si le lasam intr-un castron la frigider ptr 24 de ore sau cel putin o noapte.

A doua zi le spalam bine de sare si punem in fiecare scrumbie in burta usturoi foaie de dafin enibahar si 2-3 felii de lamaie invelim in folie de aluminium fiecare scrumbie si coacem la 180 de grade 15-20 de minute invelita si inca 10 minute dezvelita de aluminium. Se lasa la racit dupa care se pot taia felii si de sevit cu mamaliga rece si ceapa zdrobita.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure