Scrumbie de Dunare marinata

Timp pregatire
1500 minute
Complexitate
redusa
Scrumbie de Dunare marinata

Ingrediente

  • La timpul de preparare am trecut si timpul de pastrare in sare .
  • 2,5 kg scrumbie de Dunare
  • 1 l apa
  • 250 ml otet din vin
  • sare grunjoasa
  • boabe de mustar,boabe de piper,boabe de coriandru ,foi de dafin dupa gust
  • 2-3 cepe
  • 2 morcovi

Mod de preparare

Apa si otetul se fierb ,iar solutia obtinuta se va lasa la racit.

Scrumbia se curata de putinii solzisori pe care ii are,de intestine,se inlatura marginea cozii si capul,se spala foarte bine,se zvanta si se taie in bucati de cca 2-3 cm grosime. Se aseaza bucatile de scrumbie intr-o cratita astfel: un rand de scrumbie, un rand de sare grunjoasa,ultimul strat fiind de sare si se va lasa pana a doua zi in frigider. Puteti pune sare cat de multa deoarece scrumbia isi ia sare doar atat cat ii trebuie. A doua zi bucatile de scrumbie se spala de sare si se lasa la scurs.

Pe fundul borcanelor asezam cateva rondele de ceapa, putin morcov ras,bucati de peste,iar deasupra din nou ceapa,morcov,apoi cateva boabe de piper,boabe de coriandru, boabe de mustar , foi de dafin ,se toarna solutia racita si se infileteaza borcanele.

Daca este racoare borcanele stau bine in camara,in beci sau in balcon ,iar daca nu aveti aceasta posibilitate atunci tineti borcanele in frigider.

Pestele se poate consuma dupa cca 5-6 zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise