Semiluna

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • un praf de sare
  • 100 miligrame ulei
  • esenta de vanilie si coaja de la lamaie
  • 200 gr nuca

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri , albusurile se bat spuma adaugati in ploaie zaharul pina sa legat bine albusul. Galbenusurilor se dau un praf de sare si se freaca cu uleiul pina se leaga ca la maioneza. Se amesteca cele doua incet cu lingura din mijloc spre margini , se adauga in ploaie faina (eventual puneti si un virf de cutit praf de copt), se aduga esenta si coaja de lamiie.Se unge o tava potrivita (~30/20cm)cu ulei , sau folositi hirtie cerata ptr cuptor , puneti compozitia in tava si deasupra presarati nuca tocata nu prea marunt .Se coace la foc potrivit circa 20 minute , se incearca cu scobitoarea daca e gata.Dupa ce sa racit in tava se taie prajitura cu paharul sub forma de semiluna , daca doriti o puteti presara cu zahar farin .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise