autor:

IONICA POIDA

» » Prajituri

Semiluna

Autor: IONICA POIDA (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IONICA POIDA (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
5 oua, 5 lg zahar, 5 lg faina, un praf de sare, 100 miligrame ulei, esenta de vanilie si coaja de la lamaie, 200 gr nuca

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri , albusurile se bat spuma adaugati in ploaie zaharul pina sa legat bine albusul. Galbenusurilor se dau un praf de sare si se freaca cu uleiul pina se leaga ca la maioneza. Se amesteca cele doua incet cu lingura din mijloc spre margini , se adauga in ploaie faina (eventual puneti si un virf de cutit praf de copt), se aduga esenta si coaja de lamiie.Se unge o tava potrivita (~30/20cm)cu ulei , sau folositi hirtie cerata ptr cuptor , puneti compozitia in tava si deasupra presarati nuca tocata nu prea marunt .Se coace la foc potrivit circa 20 minute , se incearca cu scobitoarea daca e gata.Dupa ce sa racit in tava se taie prajitura cu paharul sub forma de semiluna , daca doriti o puteti presara cu zahar farin .
Daca ti-a placut reteta noastra "Semiluna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Semiluna

Semiluna

Se freaca zaharul cu untul,se adauga ouale unul cate unul mestecand mereu.Se adauga faina,coaja de

8 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Semiluna

Semiluna

Se incalzeste cuptorul la 160 gr C. Se unge cu unt o tava cu dimensiuni de 30/ 22 cm si se tapeteaza

5 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • un praf de sare
  • 100 miligrame ulei
  • esenta de vanilie si coaja de la lamaie
  • 200 gr nuca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu rahat