autor:

mirey

» » Prajituri

Semiluna

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2010

Ingrediente
6 oua, 300g unt, 300g zahar, 300g faina, coaja de la 2 lamai, 1 praf de copt, 30 nuci taiate marunt, 1 lingura cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul,se adauga ouale unul cate unul mestecand mereu.Se adauga faina,coaja de lamaie si praful de copt.Se unge tava cu unt,se tapeteaza cu cu faina si se toarna compozitia in tava.Se presara cu cacao cernuta apoi se pune nuca maruntita.Se coace in jur de 30-40 de minute.Se incearca cu scobitoarea.Se lasa la racit si se taie direct in tava cu un pahar,in forma de semiluna.

Din pacate nu am scos poze cu prajitura taiata, pentru ca am transportat-o la cineva si am taiat-o la destinatie, uitand sa o si pozez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Semiluna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Semiluna

Semiluna

Se incalzeste cuptorul la 160 gr C. Se unge cu unt o tava cu dimensiuni de 30/ 22 cm si se tapeteaza

5 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Semiluna

Semiluna

Se bate oul cu zaharul pana se topeste. Se adauga faina, uleiul, nucile, praful de copt, zaharul

2 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • amica79

    amica79 (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

    Foarte buna reteta. Am facut-o astazi si a iesit excelenta. Multumesc pentru reteta.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

    Delicioasa!*****

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Simplu si cred ca si bun.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Cu siguranta este delicioasa prajitura .!!!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Bun bun !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 300g unt
  • 300g zahar
  • 300g faina
  • coaja de la 2 lamai
  • 1 praf de copt
  • 30 nuci taiate marunt
  • 1 lingura cacao

Raporteaza reteta

Retete
de mirey
Tort select

Tort select

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful

8 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

blatul:se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt .Blatul

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

amica79 (Chef de cuisine)

Foarte buna reteta. Am facut-o astazi si a iesit excelenta. Multumesc pentru reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornuri cu fondant de mere