Se incalzeste cuptorul la 160 gr C. Se unge cu unt o tava cu dimensiuni de 30/ 22 cm si se tapeteaza cu pesmet. Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul.
Se adauga treptat zaharul, mixand bine, apoi coaja de lamaie rasa. Se adauga treptat si uleiul apoi se inglobeaza faina cernuta amestecata cu praful de copt (eu ma inteleg foarte bine cu faina Grania pentru prajituri care datorita consistentei sale nu mai necesita sa fie cernuta).
Se toarna compozitia in tava, se niveleaza si se presara nuca macinata. Se introduce tava la cuptor si se coace pentru aproximativ 30 de minute. Daca trece testul scobitorii iar marginile se desprind de tava, prajitura este gata.
Se lasa sa se raceasca apoi se taie in forma de semilune cu ajutorul unei forme rotunde de inox sau cu un pahar.
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii