autor:

Anca Bunea

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Semiluna

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2014

Ingrediente
4 oua, 150 g zahar, 150 ml ulei/ unt, 200 g faina, 1 plic praf de copt, coaja rasa de la o lamaie, 100 g nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 160 gr C. Se unge cu unt o tava cu dimensiuni de 30/ 22 cm si se tapeteaza cu pesmet. Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul.



Se adauga treptat zaharul, mixand bine, apoi coaja de lamaie rasa. Se adauga treptat si uleiul apoi se inglobeaza faina cernuta amestecata cu praful de copt (eu ma inteleg foarte bine cu faina Grania pentru prajituri care datorita consistentei sale nu mai necesita sa fie cernuta).



Se toarna compozitia in tava, se niveleaza si se presara nuca macinata. Se introduce tava la cuptor si se coace pentru aproximativ 30 de minute. Daca trece testul scobitorii iar marginile se desprind de tava, prajitura este gata.



Se lasa sa se raceasca apoi se taie in forma de semilune cu ajutorul unei forme rotunde de inox sau cu un pahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Semiluna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura semiluna glazurata

Prajitura semiluna glazurata

Se bat albusurile de ou cu un praf de sare apoi zaharul turnat treptat ,pana obtinem o bezea,apoi

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Semiluna

Semiluna

Se bate oul cu zaharul pana se topeste. Se adauga faina, uleiul, nucile, praful de copt, zaharul

2 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Camelia Jianu , 15 iulie 2014

    O prajitura spornica si buna. Si eu o fac si are Maaare succes!!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml ulei/ unt
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

35 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu sfecla rosie si nuci