Se incalzeste cuptorul la 160 gr C. Se unge cu unt o tava cu dimensiuni de 30/ 22 cm si se tapeteaza cu pesmet. Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul.
Se adauga treptat zaharul, mixand bine, apoi coaja de lamaie rasa. Se adauga treptat si uleiul apoi se inglobeaza faina cernuta amestecata cu praful de copt (eu ma inteleg foarte bine cu faina Grania pentru prajituri care datorita consistentei sale nu mai necesita sa fie cernuta).
Se toarna compozitia in tava, se niveleaza si se presara nuca macinata. Se introduce tava la cuptor si se coace pentru aproximativ 30 de minute. Daca trece testul scobitorii iar marginile se desprind de tava, prajitura este gata.
Se lasa sa se raceasca apoi se taie in forma de semilune cu ajutorul unei forme rotunde de inox sau cu un pahar.
Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcReteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.
Jeleu de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu