autor:

Fara foto

» » Prajituri

Semiluna

Autor: amalia runceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia runceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2008

Ingrediente
9 oua, 1 pahar si jumatate ulei, o cana zahar, 1 cana si jumatate faina, 1 lamaie, 50g nuca taiata

Dificultate: Medie Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul, se adauga zeama de lamaie, galbenusurile unul cate unul, coaja rasa de lamaie, uleiul, faina.
se pun intr-o tava unsa si tapetata, se amesteca nuca cu putin zahar si se pune deasupra uniform. Se coace la foc potrivit cam 25-30 min
Se taie calda cu un pahar in forma de semiluna
Daca ti-a placut reteta noastra "Semiluna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura semiluna glazurata

Prajitura semiluna glazurata

Se bat albusurile de ou cu un praf de sare apoi zaharul turnat treptat ,pana obtinem o bezea,apoi

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Semiluna

Semiluna

Se incalzeste cuptorul la 160 gr C. Se unge cu unt o tava cu dimensiuni de 30/ 22 cm si se tapeteaza

5 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 9 oua
  • 1 pahar si jumatate ulei
  • o cana zahar
  • 1 cana si jumatate faina
  • 1 lamaie
  • 50g nuca taiata

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu gem si nuca