autor:

Laura S.

» » Prajituri

Semilune crocante

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Ingrediente
~aluat:, - 280g faina( la mine ca.350g), - 7 g praf copt, - 1 priza sare, - 120g zahar pudra, - 1 pac.zahar vaniliat sau esenta, - 1 ou, - 1 galbenus, - 220g unt/marg.Rama, ~crema:, - 1/8l smintina lichida, - 150g ciocolata cu lapte, - 1/2 sticluta de esenta de rom, - 60g bucatele de nuca/alune prajite (eventual si caramelizate) preparate in casa sau de cumparat(eu am cumparat), ~glazura:, - 150g ciocolata cu lapte, - 50g unt de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluat se amesteca impreuna ingredientele uscate in afara de zahar.
Untul/mar. se freca cu zaharul, cu ouale puse pe rind si in final cu restul ingredientelor pina se obtine un aluat care sa poate fii intins pe planseta de lucru.
Acvesta se impacheteaza in folie/punga de nailon si se pune la frigider ca 30 mon.
Intr-e timp se prepara crema, punind la incalzit smintina cu romul si cicolata facuta bucatele.Se amesteca totul la foc domol pina ce ciocolata se topeste complet.
Se trage deoparte si se lasa sa se raceasca.
Din aluatul tinut la rece se intinde pe rind bucatele din el cu o gr. de ca.2-3 mm si se decupeaza semilune sau alte forme dorite.
Acestea se copoc la 180°C ca 10-12min.
Dupa copt se pune pe fiecare semiluna cu lingurita din crema racita si mixata, peste care se presara nuca/alune prajite (eventual si caramelizata). Semilunele cu crema se pun la frigider pentru 30 min.
Cind crema s-a racit/intarit bine, se toarna deasupra glazura din ciocolata topita impreuna cu untul de cocos si se lasa la racit.
Dupa aceea se pot depozita in cutii de tabla si in 2-3 zile cind aroma s-a imprastiat bine se pot servii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune crocante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi si crema de ness

Prajitura cu foi si crema de ness

Pentru foi topim margarina si adaugam zaharul apoi mierea si laptele. Omogenizam si lasam sa se raceasca

8 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Crema:se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Sunt nemaipomenite!

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Elegant! La multi ani si un An Nou 2010 Gustos si santos!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

    Delicioase,arata super.....

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2010

      sunt fursecuri care tin mai mult si sunt mai bune cand se invechesc!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2009

      Un adevarat deliciu,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • ~aluat:
  • - 280g faina( la mine ca.350g)
  • - 7 g praf copt
  • - 1 priza sare
  • - 120g zahar pudra
  • - 1 pac.zahar vaniliat sau esenta
  • - 1 ou
  • - 1 galbenus
  • - 220g unt/marg.Rama
  • ~crema:
  • - 1/8l smintina lichida
  • - 150g ciocolata cu lapte
  • - 1/2 sticluta de esenta de rom
  • - 60g bucatele de nuca/alune prajite (eventual si caramelizate) preparate in casa sau de cumparat(eu am cumparat)
  • ~glazura:
  • - 150g ciocolata cu lapte
  • - 50g unt de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Sunt nemaipomenite!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tiramisu