Semilune crocante

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Semilune crocante

Ingrediente

  • ~aluat:
  • - 280g faina( la mine ca.350g)
  • - 7 g praf copt
  • - 1 priza sare
  • - 120g zahar pudra
  • - 1 pac.zahar vaniliat sau esenta
  • - 1 ou
  • - 1 galbenus
  • - 220g unt/marg.Rama
  • ~crema:
  • - 1/8l smintina lichida
  • - 150g ciocolata cu lapte
  • - 1/2 sticluta de esenta de rom
  • - 60g bucatele de nuca/alune prajite (eventual si caramelizate) preparate in casa sau de cumparat(eu am cumparat)
  • ~glazura:
  • - 150g ciocolata cu lapte
  • - 50g unt de cocos

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluat se amesteca impreuna ingredientele uscate in afara de zahar.

Untul/mar. se freca cu zaharul, cu ouale puse pe rind si in final cu restul ingredientelor pina se obtine un aluat care sa poate fii intins pe planseta de lucru.

Acvesta se impacheteaza in folie/punga de nailon si se pune la frigider ca 30 mon.

Intr-e timp se prepara crema, punind la incalzit smintina cu romul si cicolata facuta bucatele.Se amesteca totul la foc domol pina ce ciocolata se topeste complet.

Se trage deoparte si se lasa sa se raceasca.

Din aluatul tinut la rece se intinde pe rind bucatele din el cu o gr. de ca.2-3 mm si se decupeaza semilune sau alte forme dorite.

Acestea se copoc la 180°C ca 10-12min.

Dupa copt se pune pe fiecare semiluna cu lingurita din crema racita si mixata, peste care se presara nuca/alune prajite (eventual si caramelizata). Semilunele cu crema se pun la frigider pentru 30 min.

Cind crema s-a racit/intarit bine, se toarna deasupra glazura din ciocolata topita impreuna cu untul de cocos si se lasa la racit.

Dupa aceea se pot depozita in cutii de tabla si in 2-3 zile cind aroma s-a imprastiat bine se pot servii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise