autor:

Laura S.

» » Prajituri

Semilune crocante

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Ingrediente
~aluat:, - 280g faina( la mine ca.350g), - 7 g praf copt, - 1 priza sare, - 120g zahar pudra, - 1 pac.zahar vaniliat sau esenta, - 1 ou, - 1 galbenus, - 220g unt/marg.Rama, ~crema:, - 1/8l smintina lichida, - 150g ciocolata cu lapte, - 1/2 sticluta de esenta de rom, - 60g bucatele de nuca/alune prajite (eventual si caramelizate) preparate in casa sau de cumparat(eu am cumparat), ~glazura:, - 150g ciocolata cu lapte, - 50g unt de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluat se amesteca impreuna ingredientele uscate in afara de zahar.
Untul/mar. se freca cu zaharul, cu ouale puse pe rind si in final cu restul ingredientelor pina se obtine un aluat care sa poate fii intins pe planseta de lucru.
Acvesta se impacheteaza in folie/punga de nailon si se pune la frigider ca 30 mon.
Intr-e timp se prepara crema, punind la incalzit smintina cu romul si cicolata facuta bucatele.Se amesteca totul la foc domol pina ce ciocolata se topeste complet.
Se trage deoparte si se lasa sa se raceasca.
Din aluatul tinut la rece se intinde pe rind bucatele din el cu o gr. de ca.2-3 mm si se decupeaza semilune sau alte forme dorite.
Acestea se copoc la 180°C ca 10-12min.
Dupa copt se pune pe fiecare semiluna cu lingurita din crema racita si mixata, peste care se presara nuca/alune prajite (eventual si caramelizata). Semilunele cu crema se pun la frigider pentru 30 min.
Cind crema s-a racit/intarit bine, se toarna deasupra glazura din ciocolata topita impreuna cu untul de cocos si se lasa la racit.
Dupa aceea se pot depozita in cutii de tabla si in 2-3 zile cind aroma s-a imprastiat bine se pot servii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune crocante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
COSULETE CU FRUCTE

COSULETE CU FRUCTE

Aluat: Se freaca galbenusurile cu zaharul,sare si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.Cel

19 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Chec tigrat

Chec tigrat

Pentru inceput vom separa galbenusurile de albusuri si vom bate albusurile spuma tare cu jumatate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Sunt nemaipomenite!

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Elegant! La multi ani si un An Nou 2010 Gustos si santos!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

    Delicioase,arata super.....

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2010

      sunt fursecuri care tin mai mult si sunt mai bune cand se invechesc!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2009

      Un adevarat deliciu,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • ~aluat:
  • - 280g faina( la mine ca.350g)
  • - 7 g praf copt
  • - 1 priza sare
  • - 120g zahar pudra
  • - 1 pac.zahar vaniliat sau esenta
  • - 1 ou
  • - 1 galbenus
  • - 220g unt/marg.Rama
  • ~crema:
  • - 1/8l smintina lichida
  • - 150g ciocolata cu lapte
  • - 1/2 sticluta de esenta de rom
  • - 60g bucatele de nuca/alune prajite (eventual si caramelizate) preparate in casa sau de cumparat(eu am cumparat)
  • ~glazura:
  • - 150g ciocolata cu lapte
  • - 50g unt de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

51 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Sunt nemaipomenite!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Budinca de gris