autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Semilune cu migdale si peltea de gutui

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 45 de bucati): 1 lamaie, , 3 albusuri, , 400 g zahar pudra, , 550 g migdale curatate si macinate, , 3 linguri peltea de gutui, , inca putin zahar pudra.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala lamaia cu apa fierbinte, se rade coaja si se stoarce.
Se bat albusurile spuma, adaugand cate putin zahar pudra, iar la sfarsit zeama de lamaie. Se iau din spuma 150 g (o ceasca) si se pastreaza la frigider pentru glazura.
In restul de spuma se incorporeaza migdalele si coaja de lamaie si se lasa sa stea la rece aproximativ o ora.
Se intinde un aluat de 1 cm grosime pe planseta pudrata cu zahar sau intre doua folii de plastic, se taie cu forma sau cu gura unui pahar semilune (de circa 3 cm) si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt.
Se-ncinge cuptorul la 120°.
Se incalzeste pelteaua de gutui, se amesteca bine ca sa fie neteda si se unge fiecare semiluna, iar peste peltea se intinde un strat din glazura tinuta la frigider (spuma de albusuri).
Se dau la cuptor si se coc 30-35 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune cu migdale si peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu mac si pere

Chec cu mac si pere

Ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma de chec. Perele curatate de coaja si taiate felii le asezati

6 voturi    6 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Branza se amesteca cu zaharul tos si praful de copt. Se adauga ouale si extractul de vanilie,iar

61 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 45 de bucati): 1 lamaie
  • 3 albusuri
  • 400 g zahar pudra
  • 550 g migdale curatate si macinate
  • 3 linguri peltea de gutui
  • inca putin zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Plăcintă cu prune(foarte rapidă şi uşor de pregătit)