Se spala lamaia cu apa fierbinte, se rade coaja si se stoarce.
Se bat albusurile spuma, adaugand cate putin zahar pudra, iar la sfarsit zeama de lamaie. Se iau din spuma 150 g (o ceasca) si se pastreaza la frigider pentru glazura.
In restul de spuma se incorporeaza migdalele si coaja de lamaie si se lasa sa stea la rece aproximativ o ora.
Se intinde un aluat de 1 cm grosime pe planseta pudrata cu zahar sau intre doua folii de plastic, se taie cu forma sau cu gura unui pahar semilune (de circa 3 cm) si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt.
Se-ncinge cuptorul la 120°.
Se incalzeste pelteaua de gutui, se amesteca bine ca sa fie neteda si se unge fiecare semiluna, iar peste peltea se intinde un strat din glazura tinuta la frigider (spuma de albusuri).
Se dau la cuptor si se coc 30-35 de minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii